tiistai 4. lokakuuta 2011

Mrs Fry's Diary

(Mrs) Stephen Fry: Mrs Fry's Diary
Hodder & Stoughton 2010, 345s.

Kirjablogien paras puoli: mieletön määrä kiinnostavia kirjoja, joihin ei välttämättä muuten törmäisi. Suuri kiitos siis Linnealle Mrs Fry's Diaryn arviosta! :) Laitoin kirjasta hankintatoiveen kirjastolle, mutta en sitten malttanutkaan odottaa epämääräisen pitkää aikaa, joten lisäsin kirjan synttärilahjatoivelistalle.

Mrs Fry's Diary kuvaa Fryn perheen elämää päiväkirjamerkinnöiden muodossa vuoden ajan. Lukijan näkökulmasta on toki hyvä tietää, kuka Stephen Fry oikeasti on, mutta ihan perustiedot riittävät pitkälle. Suurin osa kirjan huumorista kumpuaakin siitä, että lukija tietää Stephen Frysta enemmän kuin hänen vaimonsa. Mutta kyllä tämän kirjan parissa saa nauraa muutenkin! Tällä oli melkein yhtä korkea pakko-lukea-ääneen-kerroin kuin Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajalla, paitsi että ilmeisesti brittihuumori ei ainakaan luettuna pure minun mieheeni.

"The snow's falling heavier this evening.
Stephen just texted to say he might be stuck in the pub all night.
He hasn't even left the house yet."

Haluaisin sanoa tästä kirjasta vaikka mitä, mutta näköjään tänään ei löydy tarvittavia sanoja. Mrs Fry's Diary oli joka tapauksessa viihdyttävä kirja, joka sai nauramaan ääneen useammin kuin kerran. Suosittelen lämpimästi nopealukuisen viihteen kaipuuseen.

"Discovered the cat's worked out how to open the firdge.
We'll have to find somewhere else to keep him now."12 kommenttia:

 1. Kuulostaa just ihan siltä mitä nyt kaipaan! Jään myös odottelemaan opusta "Mrs Fry's cat's diary".

  VastaaPoista
 2. Tämä vaikuttaa ihan mahtavalta, täytyy ilman muuta laittaa lukulistalle. Stephen Fry <3

  VastaaPoista
 3. Tämä on pakko lukea jossain välissä. Luin kesällä Stephen Fry in American ja kuuntelin nyt syksyllä äänikirjana The Fry Chroniclesia. Molemmat niin mahtavia, että olen ihan hullaantunut Stephen Fryn tapaan kirjoittaa. :)

  VastaaPoista
 4. Pilvitarha, saat tämän lainaan viimeistään sitten marraskuun lopulla :)

  Norkku, Kannattaa laittaa tämä sinne lukulistan kärkipäähän :)

  Katja, muistankin kirjoituksesi tuosta Stephen Fry in Americasta ja haluaisin kovasti lukea senkin. Sitä(kään) ei vain löydy meidän kirjastosta, enkä vielä ole voinut tilata omaksi. Ehkä jonain päivänä :)

  VastaaPoista
 5. Maija, laitoin kirjastoon jo tilauksen ja kirja näyttää jo lähteneen matkalle. :)

  VastaaPoista
 6. Norkku, mahtavaa! Voi, toivon että tykkäät :)

  VastaaPoista
 7. onko sinulla tuo kirja omana? Saakos sen sitten lainaan? Ja löysitkö ne kirjat joita et muistanu miun palauttaneen?

  VastaaPoista
 8. On tämä omana, sain synttärilahjaksi :) Lupasin tän jo Tiinalle lainaan, mutta saat sen sitten seuraavaksi.

  Ja kyllä ne "puuttuvat" kirjat löyty sitten ihan omalta paikaltaan, en vain ollu tajunnu, että mulla oli niin monta osaa suomeksi :)

  VastaaPoista
 9. Tämä kuulostaa niin hyvältä, että on ihan pakkohankinta luettavaksi! Repeilin jo noille parille lainaukselle niin että läppäri meinasi saada teesuihkun. :) Stephen Fry <3

  VastaaPoista
 10. Jum-Jum, Tämän kanssa sai hykerrellä todella paljon :) Ei välttämättä mikään tuleva klassikko, mutta ehdottomasti viihdyttävä!

  VastaaPoista
 11. Ihana että sinä olet lukenut tämän! Minäkin luin tätä useammassa kohdassa ääneen miehelle, tai vähintäänkin tyrkkäsin kirjaa ja sanoin että Lue! :)

  Fryta on kyllä ehdottomasti saatava lisää.

  VastaaPoista
 12. Linnea, Minä olen hyvin suuressa kiitollisuudenvelassa sinulle tästä kirjasta! :D Tämä oli niin mainio! Meidän kirjastossa ei ole Stephen Frylta kuin yksi kirja, kovasti odotan että joku nettikauppa yhtäkkiä keksisi laittaa miehen tuotantoa alennukseen :)

  VastaaPoista