torstai 27. lokakuuta 2011

Petteri kaniini ja onnittelutanssi


Beatrix Potter: Petteri Kaniinin satumaailma
Otava 2002, 400s.
 Yksi iltasatukirja jälleen kahlattu läpi. Halusin Kiljusten jälkeen lukea jotain taatusti lapsille suunnattua ja ajattelin että tämä on varmaan aika huoleton kokoelma tarinoita.

En muista lukeneeni Potterin kirjoja aiemmin, mutta kuvat ovat kyllä tuttuja oheistuotteista. Ehkä suurin yllätys tässä kirjassa oli Petteri Kaniinin pieni rooli: eihän siitä (hänestä?) kerrottu kuin parissa lyhyessä sadussa. Muutenkin yllätyin tarinoiden irrallisuudesta ja kerronnasta, joka ei minusta ollut mitenkään häikäisevää. Kuvat onneksi ovat valtavan kauniita, joten teksti saa niiden ansiosta paljon anteeksi. Iltasatukirjaksi tämä oli vähän huono valinta siinä mielessä, että lapsilta nuo upeat kuvat jäivät aika lailla näkemättä.

Pieni pettymys tämä oli, mutta onpahan nyt tällainenkin luettu.

Seuraavaksi Tom Jones esittää puolestani onnittelutanssin tänään Helsingin kirjamessuilla palkituille kirjabloggaajille. Onnea! :)

8 kommenttia:

 1. Maija, minä pidin tästä, mutta tyttäreni Meri ei syttynyt tälle. Mietin, että johtuiko kaikki sitten hurmaavista kuvista, sillä olen kallellaan kuvataiteisiin. Joka tapauksessa kirja jäi minulle, kun tytär lähti opiskelemaan

  VastaaPoista
 2. Leena, Ainakin minun kohdallani kuvat veivät vahvasti voiton tarinoista. Ilman kuvia en olisi luultavasti viitsinyt lukea paria tarinaa enempää.

  VastaaPoista
 3. Letkeät lanteet Tompalla :D Hyvin kuvastaa tämän hetken kirjabloggaritunnelmia :)

  VastaaPoista
 4. Villasukka kirjahyllyssä, Tom Jonesin tanssiliikkeet on niin hillittömiä, että joskus niiden katselu pelastaa kovinkin huonon päivän :) Harmi, ettei niissä hurjimmissa ole kaksinen kuvanlaatu, niin siksi piti tyytyä tollaseen suhteellisen hillittyyn menoon... :D

  VastaaPoista
 5. :) Tomppa se osaa, jyräisi varmasti kaikki muut kisaajat Talentissa...

  Potterit on minullekin aika kaukaisia, kuvat on kyllä kauniita vaikka minun makuuni jo ehkä vähän liiankin kauniita :)

  (Niitä toisia Pottereita meillä sitten kulutetaankin ahkerasti.)

  VastaaPoista
 6. Osaisin kuvitella, että aikoinaan kun Potterin kirjat ovat ensi kertaa ilmestyneet pikkuisina kirjasina, ne ovat olleet todella hurmaavia. Tähän päivään mennessä sitä toki on törmännyt niin monenlaiseen lastensatuun, että moni niistä jää muiden varjoon - ne vanhat klassikotkin. Minä pidin tässä kirjassa siitä, että jokaisesta sadusta kerrottiin syntytarina. Halusin ehdottomasti nähdä myös Beatrix Potterista kertovan elokuvankin ja suosittelen sitä sinullekin:)

  VastaaPoista
 7. Tiina, Vieläköhän Tom tanssii yhtä letkeästi? En tullut edes katsoneeksi kuin noita vanhoja videoita :) Yhdessä en tiennyt häikäistyinkö enemmän itse tanssista vai säihkyvästä vyönsoljesta.

  Ja täytyy todeta, että jos pitäisi valita, niin kyllä minäkin jatkossa lukisin vain niitä toisia Pottereita. Tietenkin. :)

  Sonja, Ihan totta, pikkukirjasina nämä ovat varmasti olleet upeita! Ja totta tuokin, että ne taustatarinat olivat oikeasti mielenkiintoisia. Yritinkin kirjastosta tuota elokuvaa etsiä, mutta ei löytynyt. Ilmeisesti elokuva oli hyvä? :)

  VastaaPoista
 8. Kyseinen elokuva tuli tv:stä jokin aika sitten ja ilokseni sain sen talteen. Tykkäsin kovasti, siinä oli jotenkin suloinen ja sympaattinen tunnelma. Tosin pidin kovasti myös näyttelijöistä (Zellweger ja McGregor), mikä varmasti vaikutti leffakokemukseen. Muistan, että leffan katsomisen jälkeen tuli hinku lukea näitä kirjoja. Nyt asia muistui mieleen uudestaan, joten taidanpa lainata luettavaksi, vaikka sitten teksti ei niin sytyttäisikään, mutta kauniiden kuvien takia. :)

  VastaaPoista