sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kirpputorilta

Mun lukurytmini on tällä hetkellä ihan solmussa, joten päätin tulle esittelemään teille viimeisimmät kirppislöytöni. Perjantain pikakierrokselta kuskasin tyytyväisenä kotiini seuraavat aarteet:


Topeliuksen Lukemisia lapsille, niteet I ja V. Molemmat ovat vuosien saatossa kuluneet, mutta arvokkaasti. Pitkät työuratkin näillä kirjoilla näyttää olleen: ensin työpaikkana on ollut Viitakankaan koulun oppilaiden lainakirjasto, myöhemmin Viitakankaan Kansakoulu ja lopuksi Viitakankaan piirikirjasto. Liekö kyseessä yksi ja sama paikka aina uusilla nimillä, mutta vuosia ja lukijoita on varmasti riittänyt.


Juhani Aho kuuluu niihin kotimaisiin kirjailijoihin, joihin olen pitkään halunnut tutustua, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt löytyy Panu omasta hyllystä, eli seuraavan inspiraation iskiessä voi ryhtyä tuumasta toimeen. 1,50€ hintakin oli ikäisekseen erittäin hyväkuntoisesta kirjasta oikein kohtuullinen.

Anne Tylerilta en ole lukenut kuin muutaman kirjan, mutta olen niistä tykännyt. Nooan kompassista en muista kuulleeni aiemmin, mutta ei se mitään.

11 kommenttia:

 1. Kauniita nuo Topeliuksesi, hyvä löytö. Kuinkahan monet pienet lukijat ovat noista nauttineet? :)

  VastaaPoista
 2. Ihania!

  Ja Panua suosittelen lämpimästi :) Blogistani löytyy arviokin.

  VastaaPoista
 3. Norkku, selvästi näitä on luettu ahkerasti, mutta kunnioittaen. Sivut ovat hurmaavasti hapertuneet, mutta mitään "katso sivulle 75" töherryksiä ei, luojan kiitos, löydy. :)

  Morre, kävinkin heti lukemassa arviosi Panusta. Vaikuttaa vinhalta!

  VastaaPoista
 4. Minäkin ihastelen noita Topelius-löytöjäsi! Olisipa kiva kuulla jonkun sadun esittely. :)

  VastaaPoista
 5. Sara, ajattelin vähän vilkuilla näitä satuja ennakkoon ja ehkä ottaa iltasatulukemistoon seuraavaksi :) Eli ehkäpä myöhemmin tämän vuoden puolella tulee vielä pientä esittelyä.

  VastaaPoista
 6. Minä sain Nooan kompassin viime vuonna joululahjaksi. En ole oikein innostunut Tylerin kirjoista, en tästäkään, mutta varmaan pidät siitä, jos olet pitänyt muista Tylereista.

  VastaaPoista
 7. Olen kiertänyt viime aikoina kahden kirppiksen kirjat enkä löytänyt mitään. Minulla ei selvästikään ole kirjasilmää! :-) Nämä ovat upeita löytöjä.

  Blogissani on haaste sinulle!

  VastaaPoista
 8. Ihanat Topeliukset!

  Minulla on Panu lainassa isältäni, mutta vähän arastelen hillittömänä Juhani Aho -fanina tarttua siihen, sillä se kuuluu olevan aika erilainen kuin hänen muut romaaninsa.

  Nooan kompassia en ole minäkään vielä lukenut, mutta vähän samoin kuin yllä, olen kuullut tämän olevan hieman erilainen Tyler, vakavampi. (Olen kovasti Tylerinkin fani, muuten. :)

  VastaaPoista
 9. Margit, harmi ettei Nooan kompassi oikein napannut, mutta sellaista sattuu. Toivon, että minä kuitenkin tykkäisin. :)

  Paula, Kirpputorien ja kirjalöytöjen suhteen on paljon kyse oikeasta ajoituksesta! Joskus käy tosiaan niin, että lähtee oikein ostoasenteella liikkeelle, mutta mistään ei löydä mitään kivaa. Onneksi toisinaan tulee näitä löytöpäiviäkin. :)

  Kiitos haasteesta, tartun siihen myöhemmin tällä viikolla!

  Karoliina, Minulla on nyt ilmeisesti hyvä ennakkoasetelma tuohon Panuun, kun en ole Aholta aiemmin mitään lukenut. Ja jos jostain syystä en Panusta pidäkään, niin sitten voin kokeilla Aholta jotakin muuta, hänelle tyypillisempää.

  Nyt alkoi vähän jännittää tuo Nooan kompassi, mutta ehkä se on silti hyvä, vaikkei ihan tavanomaista Tyleria.

  VastaaPoista
 10. Heippa,
  minua viehättävät Topelius-löytösi - kauniisti kuluneita kirjoja! Kerrassaan hieno löytö. Itse käyn myös tosi paljon kirpparilla ja suuntaan sekä kirja- että mekkohyllylle, ja monen monta kirja-aarretta on löytynyt kotiin ja lahjaksi. Se on ihanaa löytämisen riemua. Itsekin kirjoitin hiljattain Topeliuksesta blogiini, niin vaikuttunut olin saduista: http://varikaspaiva.blogspot.com/2011/10/topeliuksen-satuhelmia.html

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 11. Viivi, Minä olen joutunut tietoisesti vähentämään kirpputorireissuja, kun aina tuntui löytyvän liikaa kivoja juttuja :) Kunhan saan lapset ruokittua, suuntaan sinun blogiisi vierailulle.

  VastaaPoista