tiistai 15. marraskuuta 2011

Puhutaan taas minusta

Sain Luen ja kirjoitan -blogin Paulalta tämän krumeluurikehyksisen muffinssi-haasteen, jossa kysellään vähän lempijuttuja. Elokuussa vastailin hivenen toisenlaisiin muffinssi-kysymyksiin, mutta kuka sitä niin vanhoja jaksaa muistella, joten tunnustelen lisää ;)


1) Lempiväri: ei ole muuttunut vuosiin. Tykkään edelleen lämpimistä väreistä, erityisesti punaisesta, keltaisesta ja oranssista. Ylipäätään värikkäät jutut miellyttää silmää enemmän kuin beiget ja beessit. (Vai onko ne tismalleen sama asia? Kai niillä joku hentoinen vivahde-ero on...)

2) Lempieläin: Tykkään kissoista. Ironista kyllä, juuri kissa aiheuttaa äkäisimmät allergiset reaktiot. Kutisevien ja vuotavien silmien uhallakin rapsuttelen kissoja aina kun siihen on mahdollisuus. Eli lähinnä lapsuudenkodissa, missä tällä hetkellä koiraa kiusaa yksisilmäinen Papu.

3) Onnennumero: Joskus mulla on kyllä ollut onnennumero, mutta koska sellaiselle ei ole käyttöä, niin olen tuon luvun unohtanut. (Ehkä se on ollut 9?) Tällä hetkellä tykkään eniten mun kirjastokortin numerosta. Osaan sen tietysti ulkoa ja muistan sen helposti, kun taas kaupan kassalla joudun melkein aina hetken miettimään, että mikäs se mun nelinumeroinen tunnuslukuni taas olikaan...

4) Alkoholiton lempijuomasi: Kaakao. Kylmään maitoon tehty. Sellainen, että lopuksi voi mukin pohjalta syödä "suklaata". Lapsena mummulareissuissa oli kivointa se, kun Pappa nosti pöydälle jättimäisen, Ruotsista tuodun peltisen O'boy-pönikän ja antoi luvan tehdä "lällyä".

5) Facebook vai Twitter: FB. Helppo tapa olla edes jonkinlaisessa yhteydessä kavereihin. Mun pitää vain muistaa väistellä kaikki kivat pelit, koska jään helposti koukkuun ja sitten niihin tuhrautuu kauheasti aikaa.

6) Mistä pidät: Perheestä, kirjoista, lukemisesta, kesästä, helteestä, suklaasta, karkeista, hyvästä ruoasta, nauramisesta, langoista, napeista, kankaista, nukkumisesta, laulamisesta (vaikka mulla ei olekaan lauluääntä eikä kovin laadukasta sävelkorvaa), tanssimisesta (vaikka rytmitaju ja kehonhallinta ovat olemattomia), puhumisesta, kuuntelemisesta, höpöttämisestä (okso po höpösvenska), värkkäämisestä ja näpertelystä. Ja hirveän monesta muustakin, mutta nämä tuli ekana mieleen.

7) Lahjojen antaminen vai saaminen: Voi, molemmat on kivoja. Mutta ylevästi valitsen ensinmainitun. Tykkään antaa lahjoja muutamille henkilöille, joille keksii aina vaikka mitä ja tietää, että ne ilostuu vähästäkin. Erityisen ihanaa on, kun tietää, että lahjansaaja ymmärtää hyvin rajalliset rahavarat eikä sitten tarvi kaataa taloutta hankkimalla kaikille ylihintaisia upouutuuksia. (Mutta sitten on niitä ihmisiä, joille ei oikein keksi mitään sopivaa, kun tietää että itse tehty tai varsinkaan kierrätetty lahja ei yksinkertaisesti kelpaa. Ja sellaisten lahjominen on stressaavaa.) 

8) Lempimuotosi: Pyöreä ja pehmeä. Paitsi omassa kropassa en näitä muotoja hirveän usein jaksa arvostaa.

9) Lempipäiväsi: Kalsaripäivät! :)

10) Lempikukkasi: Aiemmin tykkäsin maailman eniten auringonkukista. Ne on edelleen nättejä, mutta gerberoissa on sen verran hersyvät värivalikoimat, että vastaan sen.

5 kommenttia:

 1. Peukku pystyyn kohdalle 3! Menivät uusimaan mun kirjastokorttini pari kuukautta sitten (edelleen oli palvellut vasta vuodesta 1992) ja nyt en muista millään sitä numeroa! AArrhgg!

  Mukava postaus. :)

  VastaaPoista
 2. Pyöreä ja pehmeä omassa kehossa :-D...

  Miten oivaltava vastaus lempipäiviin - olen niistä ihan samaa mieltä!

  VastaaPoista
 3. Norkku, mun kirjastokortissa on pieni särö ja melkein näen painajaisia siitä, että koko kortti katkeaa ja joudun hankkimaan uuden. Uuden pitkän numerosarjan opettelu tuntuu ihan liian työläältä :)

  Paula, ai nauratko sä mun muodoille ;) Ja mun mielestä kalsaripäiviä vois merkata jo painossa kalentereihin, että ihmiset hoksais sellaisia viettää vähän useammin! Kun pyhäpäivät merkitään punaisella, niin kalsaripäivien tunnus voisi olla joku kiva raidoitus :)

  VastaaPoista
 4. *Joo jaak vil okso haa randiga kalsongdagarna po kalendern!
  (raidoitus jollain raikkaalla värillä ettei tule ikäviä mielleyhtymiä).

  Kalsaripäivinä saisi vetää lipputankoon kalsarit! Varmaan muuten hankkisin sitten sen lipputangonkin :)

  Ja sitten saako olla järkyttynyt sillä en todellakaan tiennyt että joku voi osata kirjastokorttinsa numeron ulkoa :D

  VastaaPoista
 5. Tiina, no men just so! Kalsongen po lipstongen eer mast! :D

  Meinasin jo ehdottaa raitaväreiksi ruskeaa ja minttua, mutta ehkä se ruskea pitää sittenkin vaihtaa johonkin toiseen. Punaiseen varmaan.

  Hah, kirjastokortin numeroa voi helposti verrata vaikka verkkopankkitunnukseen! Kyllähän senkin pitkän numeron oppii ulkoa, kun tarpeeksi monesti joutuu sen näppäileen :D (Ja sitä paitsi useammin taidan käydä "nettikirjastossa" kuin -pankissa :) )

  VastaaPoista