keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Suuri velhouskirja

Harry Potter - Suuri velhouskirja
Readme.fi 2011, 160s.
Suom. Irma Rissanen

Löysin tämän Harry Potterin suuren velhouskirjan kirpputorilta jokin aika sitten. Myyjän tietojen mukaan kirja oli kerran selattu, joten tämä oli ihan täydellisessä kunnossa. Kaikki liitteet ja tarratkin olivat vielä kiltisti paikoillaan, mikä toki ilahdutti kaltaistani niuhoa. :)

Harry Potterin suuri velhouskirja on runsaasti kuvitettu tietokirja Potter-elokuvien maailmasta. Kirjassa esitellään lyhyesti keskeisimmät näyttelijät, kerrataan hyvin lyhyesti elokuvien päätapahtumia sekä kerrotaan kuinka jotkin haastavista kohtauksista on toteutettu. En voi väittää yllättyneeni, kun "selvisi", että huispausottelut on toteutettu tietokoneella, mutta kyllä tästä jopa oppikin jotakin.

Ihaninta oli huomata, kuinka kauhean paljon on kiinnitetty huomiota elokuvan somisteisiin ja graafiseen suunnitteluun. Esimerkiksi Ollivanderin taikasauvakaupan hyllyiltä löytyy 17 000 taikasauvalaatikkoa, joista jokainen koristeltiin erilaisilla etiketeillä. Osa laatikoista käsiteltiin näyttämään siltä, kuin ne olisivat paksun pölykerroksen peitossa vuosien varastoinnin jäljiltä.

Tämä oli oikein mielenkiintoinen kirja, ainakin näin Potterin maailman ystävälle. Tosin olisin ollut kiinnostunut kuulemaan paljon enemmän kulissientakaisista touhuista. Ehkäpä kirja on suunnattu vähän nuoremmille lukijoille. Vaikka kuvitusta oli runsaasti, välillä tuntui hölmöltä kun tekstissä mainittiin jokin mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta siitä ei ollutkaan kuvaa. Suuren velhouskirjan jälkeen tekisi kovasti mieli katsoa uudestaan Harry Potter elokuvat ja yrittää kiinnittää enemmän huomiota kulisseihin ja muihin "pikkujuttuihin". Ja oikeastaan ne kirjatkin olisi hauska lukea taas kerran.

Myös Sonja on lukenut tämän ja Ammalla kirja näyttäisi olevan työn alla. :)

9 kommenttia:

 1. Minä vain selasin tämän nopeasti läpi, koska eihän toisten joululahjoja saa lukea, mutta luulenpa että meidän pikku Potteristi menee ihan pähkinöiksi tästä :)

  VastaaPoista
 2. Tiina, niin se varmasti meneekin! :) Voisin kuvitella, että varsinkin nuo liitteet (kuten ihan oikea kirje, jolla Harry kutsuttiin Tylypahkaan) täpinöittää tehokkaasti. :)

  Kannattaa kyllä lukea ihan itsekin, vaikka lahjan saaja luultavasti informoi sua oman lukemisensa ohella ;)

  VastaaPoista
 3. Hei vain, olen ensimmäistä kertaa blogiisi tutustumassa! :) Itseä juurikin mietityttää tässä kirjassa, että antaako se aikuislukijalle mitään? Vähän jo tekstissä vihjasit, että on ehkä nuoremmalle lukijalle ihanteellisin. Itse pidän Pottereista, mutta yleensä tällaiset "oheistuotteet" ei niin innosta. Kuinka paljon tässä on uutta ja mielenkiintoista tietoa ns. aikuiseen makuun? Kannattaako tutustua?

  VastaaPoista
 4. Sinidean, Tervetuloa tutustumaan! :)

  Mulla on myös aika skeptinen suhtautuminen näihin oheistuotteisiin, jotka miellän helposti pelkäksi rahastukseksi. Mutta ainakin mulle tässä oli paljon uutta nippelitietoa mm. ohjaajavalinnoista ja käsikirjoituksen haasteista. Melko kevyesti tässä asiat käsiteltiin, perusteellisempikin asioiden pyörittely olisi kelvannut. Itse kyllä tykkäsin paljon myös noista kuvista ja erilaisista liitteistä, joita tykkään tutkiskella.

  Sanoisin, että jos tämä löytyy kirjastosta, niin kannattaa kyllä lukea. Täysihintaisena en olisi raaskinut omaksi ostaa, mutta kirpparihinta oli jo kohtuullinen, enkä ostosta kadu. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos nopeasta ja selventävästä vastauksesta! Taidan tutustua kirjaan, jos sen käsiini saan. Hyvää loppukirjavuotta ja varmasti törmäämme vielä blogissasi! Sulla on oikein kiva kirjoitustyyli. :) ps. Tervetuloa vastavierailulle! Blogini on vielä ns. lapsenkengissään, mutta eiköhän se tästä aktivoidu vähitellen... ;)

  VastaaPoista
 6. Kiva kun esittelit kirjan. Olen itsekin vähän miettinyt kannattaako tähän tutustua, mutta saatanpa napata sen kirjastosta mukaan mikäli vastaan tulee! En tältä hirveästi odota, mutta saattaa olla kiva selailtava.

  VastaaPoista
 7. Villasukka kirjahyllyssä, kyllä tämä tosiaan minusta on ihan tutustumisenarvoinen kirja. Ainakin minulla heräsi uudenlainen mielenkiinto elokuvia kohtaan. Tosin olisi kiva, jos leffojenteosta tulisi myöhemmin joku aikuisille suunnattu tietokirja :)

  VastaaPoista
 8. Maija, citymarketissa on parhaillaan menossa kampanja, jossa kaikki elokuvat saa kuudellakympillä ja sitten tuli vielä alekuponki (mistä ne arvasivat), jolla boksin saa kympin halvemmalla. Laitan vakavaan harkintaan.

  Kirja on edelleenkin työn alla. Luen sitä harvakseltaan iltaisin eteenpäin. Siinä on niin paljon kaikkea ihanaa limparetta, että kaksivuotias poikaseni tekisi siitä selvää hyvin nopeasti :D

  VastaaPoista
 9. Amma, meillä valtaosa noista elokuvista jo onkin, eli periaatteessa voisin aloittaa katselu-urakan milloin vain :) Ei muuta kuin Potterit hankintaan!

  Ja minä myös varjelin tätä kirjaa pojilta :D Kuvia saivat katsella, mutta vain jos minä olin ihan vieressä vahtimassa. Julma äiti ;)

  VastaaPoista