maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirjan ja vielä useamman kirjan päivä


Kuten hyvin moni muukin kirjojen ystävä, minäkin olen tänään käynyt kirjakaupassa. Olen sen verran huono heräteostosten tekijä, että kävin jo lauantaina tarkistamassa kirjakaupan tarjonnan, ettei tänään tarvitsisi tuhlata miettimiseen aikaan. Tuskastelin aikani uutuuskirjojen äärellä, kunnes hoksasin vilkaista pokkarihyllyjä ja näin tämän Fannie Flaggin I Still Dream About Youn. Hintaakin oli sopivasti yli kymppi, joten sillä pääsin lunastamaan omakseni myös tuon erikois-spesiaali-kytky-Kyrön.

Kirjakauppaan tehdyn nopean täsmäiskun jälkeen piti kuhnailla lasten kanssa melkein tunti, sillä seuraavaksi oli ohjelmassa kirjaston poistomyynnin tsekkaaminen. Kyllä kannatti nuhjustella ja haahuilla, sillä tein (mielestäni) todella hyviä löytöjä! :)


Ihan ensimmäisenä iskin silmäni laatikkoon, josta pilkisti Astrid Lindgrenin kirjoja. Sieltä löytyivät Peppi Pitkätossun tarina, Maailman paras Katto-Kassinen, Smoolannin sankari ja muita kertomuksia, Rasmus ja kulkuri sekä Marikki ja Kesäkummun Tuikku. Peppi meillä hyllyssä jo on, mutta siitä puuttuu pari sivua ja oikeastaan se on pikkusiskon. Marikkikin on jo sellaisena kokoelmateoksena, mutta tässä oli niin nätti kansi...


Kotimaiset poikakirjat ovat hyviä, joten Luolamiehen pojat ja kaksi ensimmäistä Pertsa ja Kilu tarinaa sisältävä kokoelma oli ihan pakko ostaa. Koska olen tykännyt myös Marjatta Kurenniemen Onnelista ja Annelista, uskon pitäväni myös Pilvipaimenesta. Uppo Nalle on kiistaton klassikko ja löytyipä yksi kokoelmasta puuttuva Tiina-kirjakin. (Uppo Nalleja oli muuten varmaan 8 erilaista, mutta lopuksi oli pakko suorittaa vähän karsintaa, kun alkoivat käteisvarat loppua...)


Sadun ja seikkailun maailma -kirjat eivät ensin tuntuneet yhtään tutulta, mutta pikainen plarailu herätti hurjasti muistoja: näitä olen ihan varmasti lapsena selaillut! Rutkasti tuttuja kuvia, jospa nyt lukisin tarinatkin?


Erilaisia paksuja satukirjoja oli niitäkin tarjolla hurjan paljon. En ole perinteisiä satuja juurikaan omille lapsilleni lukenut, enkä tiedä luenko jatkossakaan, mutta jos näitä edes omaksi iloksi lukisi. 


Erityisesti ihastuin tähän Rudolf Koivun kuvittamaan satukirjaan, jossa on kaunis ja runsas kuvitus.


Kuvitettu Peter Pan kiinnosti poikia, Tolkienin Maamies ja lohikäärme lähti mukaan puhtaasti kirjailijan nimen perusteella (vaikka en edes pidä Tarusta sormusten herrasta, mutta ajattelin kokeilla tällaista lyhyempää tarinaa). Peilikivi taas on minulle tuttu omasta lapsuudesta. Tarinasta en muista mitään, mutta kirjassa on käytetty hologrammeja kuvia tehostamassa ja edelleen ne näyttivät kiinnostavilta. 


Kuvakirjoja en hirveästi edes katsellut, kun niitä meillä on jo aika paljon. (Muista kirjoistahan on suorastaan pulaa... ;) ) Mutta Mauri Kunnaksen 12 lahjaa joulupukille on minusta ihana kirja ja Tatu ja Patu Helsingissä voisi sivistää sopivasti sekä lapsia että minua. Janoschin Hiiri punasukissaan oli minusta lapsena hauska, vaikka nyt kotona vähän paremmin selaillessa sisältö vaikuttikin yllättävän raisulta.

Muutaman muunkin kirjan ostin, juuri sen verran, että sain ne (ja lapset) kuskattua pyörällä kotiin. Kyllä en voi moittia tämän päivän kirjasaalista! Ruusua en saanut, mutta kirjakaupan lahjakortti olikin mieluisampi. :)

7 kommenttia:

 1. Mahtavia löytöjä, kannatti kuhnailla!

  Blogissani on sinulle jotain ;)

  VastaaPoista
 2. Huikea nippu nuo kirjastopoistot (Flagg sen sijaan on minulel täysin tuntematon).

  VastaaPoista
 3. Vau mitä poistohyllylöytöjä! Onko Ilon Wikland kuvittanut nuo Sadun ja seikkailun maailma -kirjat vai onko vain samantyyliset kansikuvat?

  Ja hauska sattuma, minäkin "lunastin" Kyrön kirjan ostamalla Fannie Flaggin kirjan (Paistetut vihreät tomaatit) ja erään toisen kirjan.

  VastaaPoista
 4. Upeita löytöjä esim. nuo Lindgrenin kirjat!

  VastaaPoista
 5. Villasukka, voi kiitos tunnustuksesta! :)

  hdcanis, Eipä Flagg olisi minullekaan tuttu, ellen olisi ihastunut Paistetut vihreät tomaatit -elokuvaan aikoinaan :)

  Maria, Ainakin kannet ovat Wiklandin tekemät. Jos nyt en ihan väärin muista, niin osan tarinoistakin hän oli kuvittanut, mutta kuvittajia oli kyllä todella monia. Ja voi miten ihanaa, että sinulla on nyt ihan oma Tomaatti-kirja! :)

  Kirjanainen, noista Lindgreneistä olen itsekin erityisen innoissani. Niitä ei hirveästi liiku kirpputoreilla ja vaikka näiden kunto ei toki ole kehuttava, niin 0,50€/kpl ei tuntunut pahalta ollenkaan.

  VastaaPoista
 6. Mistähän sadusta nuot kauniit Koivun kuvat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, nyt en kyllä muista sitä nimenomaista satua, johon nuo kuvat kuuluivat, mutta kirjan nimi on Rudolf Koivun satukirja. Ehkä kirjastosta löytyisi, niin että voi tarkistaa sadun. :)
   (Mulla ei itselläni tätä enää ole.)

   Poista