lauantai 28. huhtikuuta 2012

Sata naista

Teppo M: Sata naista
Gummerus 2008, 279s.

Nyt on lukujumia koitettu purkaa vähän juoppohullu-henkisellä naistenkaatokirjalla. Sata naista perustuu kustantajan sivujen mukaan löyhästi nimimerkki Teppo M:n blogiin, mutta ikävä kyllä tuota kyseistä blogia en ainakaan minä onnistunut enää löytämään.

Teppo M on vastikään eronnut vaimostaan, kun hän tulee lyöneeksi vetoa ystävänsä R:n kanssa. Teppo vakuuttaa, että vuoden aikana hän kartuttaa seksikumppaneiden määrää sadalla naisella. Jotta ystäväkin pysyisi kärryillä projektin etenemisessä, Teppo M pistää pystyyn blogin. Olisi ollut mielenkiintoista vertailla blogimerkintöjä tähän kirjaan, siis ihan noin pintapuolisesti. Kirjan kappaleet tuntuivat minusta kovin pitkiltä yksittäisiksi blogimerkinnöiksi, mutta ehkä minä olen vain tottunut lukemaan jaarittelemattomampia blogeja. Kirja myös loppuu hyvin töksähtäen, kesken projektin. Olisin kovasti kaivannut edes lyhyttä epilogia, jonkinlaista ympyrän sulkeutumista.

Tietysti Sata naista sisältää aika paljon satunnaisia petikumppaneita, mutta toki sitä osasi odottaakin. Oikeastaan olin iloisesti yllättynyt siitä, että seksihommat olivat lopulta kuitenkin sivuosassa ja Teppo M käytti enemmän palstatilaa ylipäätään iskemiskulttuurin, naisten ja miesten välisten soidinmenojen pohtimiseen. Jälkimaku kirjasta on sellainen "heh, ihan hauska". Odotukset eivät olleet varsinaisesti korkealla, mutta siltikin petyin kirjan loppuratkaisun puutteeseen.

9 kommenttia:

 1. Mieki petyin kovasti loppuun, tai siihen ettei mitään loppua edes ollut. Ihan hauska teos, jonka lukee hetkessä, kunnes siirtyy seuraavaan.

  VastaaPoista
 2. Mä seurasin sitä blogia taannoin, ja ne tekstit oli tosiaan aika pitkiä, sikäli kun oikein muistan.

  Mua vaan alkoi sitten vituttamaan, pardon my French, ajatus siitä, että hommalla on pakko rahastaa: ensin ruvetaan pitämään blogia, mutta sitten kun lukijoita onkin, tehdään kirja. Jonne säästetään parhaat palat. Joten päätin periaatteesta olla lukematta - ja näin muutamien vuosien päästä ei todella tunnu siltä, että olisi menettänyt jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie mietin jopa, että olikohan kirjaidea ensin ja sitten aloitettiin blogi markkinointitarkoituksessa.

   Poista
 3. Hanna, Tämä oli jotenkin harvinaisen töksähtäväloppuinen tekele. Yritin sitä viimeistä sivua "halkoa" aikani, ennen kuin tajusin, että mistään kiinni tarttuneista sivuista ei ole kyse :/

  Liina, No oikeastaan nyt kirjan lukemisen jälkeen jäi myös vähän rahastuksen maku suuhun (vaikka kirjastolainasta ei tarvinnutkaan mitään maksaa), kun ei oltu maltettu edes odottaa sinne vuoden loppuun asti ennen kirjaksi muokkaamista... Hitsi, oisitpa seurannut loppuun asti, niin oisit voinut referoida projektin viimeiset kuukaudet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://ellit.fi/ihmissuhteet-ja-perhe/seksi/100-naista-47-finale-amoroso-ma-non-troppo

   Tuossa on blogin lopetus, kävin lukemassa sen luettuani kirjan, enkä siltikään välittänyt lopuista. :D

   Poista
  2. Kiitos linkistä! (Minä onnistuin löytämään vain vanhentuneita linkkejä, kun eilen etsin.) Eipä kyllä ollut häävi lopetus tämäkään :D Enkä kyllä tiedä, olisinko jaksanut kovin paljon pidemmästi näitä juttuja lueskellakaan...

   Poista
 4. Otankin vinkistä vaarin ja vältän tätä. Linnea Kujerruksista oli joskus maaliskuussa lukenut jonkun The Game -nimisen kirjan (Neil Strauss, muistaakseni), joka keskittyi iskemisen jaloon taitoon, mutta myös yltiöhakkailun synkeään kääntöpuoleen. Se kuulostaa tasapainoisemmalta vaihtoehdolta.

  VastaaPoista
 5. Maukka, ihan hyvä päätös. Olinkin jo unohtanut tuon Linnean lukeman 'iskukirjan', mutta se tosiaan vaikuttaa vähän aikuisemmalta.

  VastaaPoista