tiistai 24. huhtikuuta 2012

Naamakirja ja Liebster Blog

Markus Leikola: Naamakirja
Schildts 2012, 109s.

Lukujumin purkaminen alkoi lupaavasti tällä Markus Leikolan proosarunokirjalla, josta kuulin Mari A:n blogissa. Luen runoja todella harvoin, mutta ajatus facebookin statuspäivityksistä koostuvista runoista vaikutti hulvattomalta. Enkä kyllä pettynyt yhtään. Hihittelin monta kertaa, kun joku runo muistutti jostakin omasta fb-kaverista.

ihanaa maanantaita kaikille
kultamussukat
hanipupuset

älä paskapää kuvittele
että ottaisin sut kaveriks
vaan sitä varten että olin yhtenä iltana liian kännissä

Vaikka Naamakirja oli minulle ensisijaisesti hauska lukukokemus, oli siinä myös rutkasti syvyyttä. Mutta analysointi ei ole koskaan ole ollut vahvoja puoliani, joten jätän sen nytkin suosiolla tekemättä.

mitä minä voin tähän kirjoittaa
ei minun elämäni muita kiinnosta
ja mitä siitäkin tulisi
jos alkaisi kiinnostaa

Ihan vilpittömästi suosittelen tätä kaikille edes joskus facebookissa vieraileville.

****Sain tämän Liebster Blog tunnustuksen kolmelta kivalta kanssabloggajalta, Norkulta, Nooralta ja Villasukalta (joka on oikeasti Villasukka kirjahyllyssä, mutta jota en osannut taivuttaa, koska "Villasukka kirjahyllyssältä" ei kuulosta ihan oikealta ;) ) Suuren suuri kiitos teille kaikille, tästä tuli hyvä mieli! :)

Tunnustus kuuluu jakaa edelleen viidelle alle kahdensadan lukijan blogille. Nyt minun on pakko olla tylsä ja todeta, että kaikki seuraamani blogit - niin pienet kuin suuretkin - ovat tunnustuksen ansainneet. Tykkään teistä kaikista :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos linkityksestä. Kirjaa oli kyllä hulvatonta lukea =)

  VastaaPoista
 2. Luin saman kirjan eilen. Piti blogata siitä itse nopeasti, että pääsi lukemaan muitten kirjoituksia. Nämä olivat kyllä kivoja runoja ja sellaisia, joista voi nauttia ilman sen kummempia runonanalysointitaitoja.

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä:)

  Villasukka kelpaa ihan hyvin :) Myös Villis ja Villiska on joskus silmiini osunut (tosin tuossa toisessa on vaarana sekoittua villisikaan, hmmm...), rakkaalla laps- bloggaajallahan on monta nimeä ;D Pitäisiköhän ottaa erikseen profiilinimi (vai mikä se nyt on) käyttöön selventämään tilannetta :)

  VastaaPoista
 4. Mari A, en raaskinut edes palauttaa tätä kirjastoon saman tien, vaan haluan lueskella näitä uudestaan :)

  Merenhuiske, oltiinpas me samaan aikaan liikkeellä tämän kirjan kanssa! :) Tykkäsin näistä ehkä eniten siksi, etteivät nämä ole niitä perinteisimpiä runoja.

  Villasukka, Minusta sulla on niin ihanan persoonallinen nimi, että ei kannata vaihtaa :)

  VastaaPoista