keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Breath of Bones: A Tale of the Golem

Steve Niles & Matt Santoro: Breath of Bones. A Tale of the Golem
Kuvitus: Dave Watcher
Dark Horse Books 2014, 76s.

Sarjakuvat ovat loistavaa luettavaa kiireisiin elämäntilanteisiin. Minä pidän erityisesti sellaisista sarjakuvista, joissa annetaan kuvien tehdä suurin työ ja tekstiä on vain vähän. Breath of Bones on tällainen.

Pienessä juutalaiskylässä on saatu elää rauhassa, vaikka sota pauhaa ja kaikki sotakelpoiset miehet, mukaan lukien noin 10-vuotiaan Noahin isä, ovat lähteneet rintamalle. Isovanhempiensa kanssa asuva poika ikävöi isäänsä ja odottaa tätä kotiin. Eräänä päivänä kylän laitamille tipahtaa brittien sotakone. Vaikka kyläläiset yrittävät sammuttaa palamaan syttyneen lentokoneen mahdollisimman nopeasti, natsijoukot ehtivät havaita savun ja tulevat tiedusteluretkelle. Tilanne muuttuu nopeasti painostavasta erittäin uhkaavaksi ja kyläläisten on joko paettava kiireesti ennen apujoukkojen tuloa tai keksittävä keino puolustautua.

Tarina on varsin suoraviivainen ja sen lukaisee nopeasti. Tunnetasolla mitään hirveän järisyttävää ainakaan minä en kokenut, mutta visuaalisesti teos on onnistunut. Kuvitus on mustavalkoinen, harmaan sävyillä elävöitetty, mutta tällaiseen sotakertomukseen ei mitään laajaa värikirjoa kaipaakaan. Hiukan lukunautintoa söi ennalta-arvattavuus, mutta onneksi vain hiukan.

Breath of Bones on oikein laadukas genrensä edustaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti