keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Friends With Boys

Faith Erin Hicks: Friends With Boys
First Second 2012, 224s.


Friends With Boys kuuluu Goodreads suositteli -kategoriaan. Ilahduin, kun kirjastolle tekemäni hankintaehdotus meni läpi ja sain kirjan viimein käsiini.

Minusta jo tämän sarjakuva-albumin kansi on onnistunut: vähän hämmentynyt tunnelma, mielenkiintoisen näköisiä hahmoja ja jotain vaikeasti määriteltävää, mutta houkuttelevaa.

Maggie on monella tapaa uuden elämän kynnyksellä. Hän on siirtymässä kotiopetuksesta high schooliin, äiti on jättänyt perheensä, poliisipäälliköksi valittu isä joutuu leikkaamaan hiuksensa (kyllä, joskus sekin voi tuntua isolta asialta) ja veljetkin käyttäytyvät jotenkin oudosti.

Tykkäsin tästä todella paljon. Hicksin kynänjälki on rentoa ja ilmeikästä, hahmot samoin. Vaikka Maggien tilanteesta olisi helposti saanut ankean, itsesäälipainotteisen ja äärimmäisen kliseisen, Hicks onnistuu välttämään ainakin ne itsestäänselvimmät karikot. Yllättäen Friends With Boys tuntui olevan jotakin sukua Anya's Ghostille, molemmissa kun yksi rooli on kummituksella.

Friends With Boys on ollut alunperin nettisarjakuva, mutta albumin ilmestyttyä luettavissa on enää 20 ensimmäistä sivua. Tähän kannattaa tutustua!

2 kommenttia:

  1. Luin kanssa joku aika sitten, ja toisaalta tämä oli kiva ja toisaalta tuntui että olen lukenut näitä high school -tarinoita jo ihan tarpeeksi (varsinainen kohderyhmä ehkä silti ei ole).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hdcanis, No juu, ehkä minäkään en ihan sitä ideaaleinta kohderyhmää ole, mutta tykkäsin silti. :) Ehkä eniten tykkäsin siitä, että tässä ei lähdetty hyljeksitty tyttö rakastuu koulun suosikkipoikaan ja blaa blaa -linjalle.

      Poista