torstai 17. maaliskuuta 2016

Shell's Angles ja beibit

Jyri Paretskoi: Shell's Angles ja beibit
WSOY 2015, 311s

Shell's Angles ja Kalajoen hiekat loppui sen verran jännään paikkaan, että sarjan kolmas osa piti saada lukea mahdollisimman pian.

Mopojengiläiset ovat aloittaneet peruskoulun viimeisen luokan ja vähitellen katseet kohdistuvat tulevaisuuteen. Henri, Samu, Rudi ja Milla ovat siinä siirtymävaiheessa, kun vielä ollaan kovin nuoria, mutta aivan pian pitäisi osata tehdä isoja, lopullisiakin valintoja. Kestääkö seurustelusuhde, jos toinen osapuoli muuttaa opiskelemaan eri kaupunkiin? Uskaltaako nettituttavaan luottaa ja ovatko netissä syttyneet tunteet aitoja? Ja se Rudin kohdalle osuva, suurin kysymys: onko 15-vuotias valmis vanhemmuuteen?

Yllätykseksi itselleni Shell's Angles ja beibit osoittautui oikein hyväksi lukukokemukseksi. Toki päähenkilöt ovat edelleen (tätinäkökulmasta) lapsellisia ja säheltävät ihan kummia juttuja, mutta tässä osassa oli jo ihan eri tavalla syvyyttä kuin edellisissä. Kaverusten sanailu on siinä määrin letkeää, että välillä hihitytti ihan tosissaan. Rudin kinkkinen tilanne jäi muiden juttujen taustalle, mitä ensin ihmettelin. Lopulta tulin siihen tulokseen, että mikäli kirjassa olisi keskitytty täysin ei-toivottuun raskauteen ja sitä seuraavaan päätöstentekemisprosessiin, homma olisi voinut helposti lipsahtaa liian raskaaksi.

Mielenkiinnolla jään odottamaan sarjalle jatkoa, sitä kun kuulemma on luvassa kirjan tai jopa kahden verran.

2 kommenttia:

 1. Minä olen lueskellut tästä sarjasta, mutta yhtään kirjaa en ole kuitenkaan itse lukenut. Kirjoittamasi perusteella tämä vaikuttaa sarjalta, joka varmasti kiinnostaa monia yläkouluikäisiä (tyttöjä?) nuoria. Onpa hyvä, että tuo nettituttavien luotettavuuskin on nostettu kirjassa esiin. Se on aika ajankohtainen aihe (nuorten) somemaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, Uskoisin, että tämä sarja vetoaa myös poikiin. Päähenkilöiden dialogi on oikeasti hauskaa ja huumori varmasti iskisi sukupuoleen katsomatta.

   Nettituttavuuksista on puhuttu jo silloin kun itse tutustuin netissä nykyiseen aviomieheeni ;)

   Poista