sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Good Riddance

Cynthia Copeland: Good Riddance. An Illustrated Memoir of Divorce
Abrams ComicArts 2013, 222s.

Tässäpä kirja, jonka harkitsin jättäväni kesken ja jälkiviisaana voin todeta, että enpä olisi mistään jäänyt paitsi. Lainasin tämän sarjakuvamuotoisen avioerotarinan siksi, että takakannessa Copelandin väitetään saavan lukijan nauramaan ääneen, vaikka tarina olisikin sydäntäsärkevä. No en kyllä todellakaan nauranut, mutta eipä särkenyt sydäntäkään.

Cynthia törmää tietokoneella vahingossa miehelleen osoitettuihin rakkauskirjeisiin. Käy ilmi, että T.J. on tapaillut toista naista jo 7 kuukautta. Pariskunta on ollut yhdessä 18 vuotta ja heillä on kolme lasta, mutta pettäminen muuttaa kaiken.

On ihan luonnollista, että jos osapuoli A kertoo avioerostaan, se osapuoli B näyttäytyy kehnossa valossa. Vaikka ex-miehen kuvauksesta raapisi komean kerroksen kuonaa pois, ei hänestä silti mitään hyvää kuvaa saa. T.J. on lapsellinen ja itsekeskeinen mies, joka on kenties perustanut perheen, mutta ei ole missään vaiheessa ottanut siitä vastuuta. Cynthia taas on omistautunut lapsilleen - aivan täysin.

Good Riddance on varsin suoraviivainen avioerokertomus. Oikeastaan ainoa yllätys oli se, kuinka nopeasti Cynthia meni uudelleen naimisiin. Tunnetasolla en saanut tästä(kään) kirjasta juuri mitään irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti