tiistai 25. lokakuuta 2016

Kepler62, Kirja neljä: Pioneerit

Timo Parvela & Bjørn Sortland:
Kepler62, Kirja neljä: Pioneerit
WSOY 2016, 129s.
Suom. Outi Menna
Kuvitus: Pasi Pitkänen

Kepler62 -sarjaa on luettu meillä iltasatuna. Kolmannen kirjan jälkeen keskimmäinen lapsi kuitenkin ilmoitti, että hän ei oikeastaan uskalla kuunnella näitä enää, joten luin Pioneerit ihan itsekseni.

Tähtipurjehtijat saapuvat Kepler62-planeetalle ja tutustuminen uuteen ympäristöön alkaa.

"Täällä on yhtä upeaa kuin maapallollakin joskus oli." 

Mutta tietenkään kaikki ei ole vain kaunista ja hienoa. Kaksi lapsista sairastuu vieraaseen tautiin ja edessä on hautajaiset. Ainoa matkassa oleva aikuinen suhtautuu kaikkeen viileän eleettömästi. Planeetta ei myöskään ole asumaton. Karhuntapaisilla olioilla on jopa käytössään laitteita, jotka kääntävät niiden puheen ymmärrettävään muotoon. Muitakin älyllisiä lajeja planeetalta löytyy, mutta voiko heihin kaikkiin luottaa?

Tämä sarjan neljäs osa oli todella vauhdikas ja jännittävä. Lukutavallakin saattoi olla merkitystä, sillä kun ei tarvinnut lukea ääneen, pystyin lukemaan koko tarinan ilman jatkuvia keskeytyksiä ja pitkiä taukoja. Esikoinen luki tämän ennen minua ja useamman kerran kesken lukemisen hänen piti käydä hieman kauhistelemassa kirjan hurjia tapahtumia. Olenkin ihan tyytyväinen siihen, etten lukenut tätä kaikille lapsille, sillä meno olisi ollut kyllä liian pelottavaa pienimmille.

Juoni on koukuttava ja tässä vaiheessa vähän jännittääkin, miten tarina ehditään viedä siististi loppuun kahdessa kirjassa. No, luotan siihen että kokonaisuus on suunniteltu alusta alkaen niin, ettei mitään hätäistä loppua tarvitse pelätä.

4 kommenttia:

 1. Nytkö tämä on ilmestynyt? Mahtavaa! 😊 Tarkkaan en lukenut tekstiäsi, jotta en saisi etukäteen vihiä, mitä kirjassa tapahtuu. Sen verran luin, että teillä keskimmäisenbe alkoi jännätä kirjojen parissa. Kyllä nämä aika synkkiä(kin) ovat olleet. Saanko kysyä, minkä ikäinen hän on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, 8-vuotias koki nämä liian pelottaviksi. Mutta onhan nämä niin lapsesta kiinni, mikä sopii kenellekin ja missä iässä.

   Onhan näissä melko karu ja synkkä se perusajatuskin, että ylipäätään joudutaan etsimään uutta planeettaa, joten eihän se ahdistuminen sinänsä mitenkään ihme ole.

   Poista
 2. Ei todellakaan ole! Voin hyvin kuvitella, että 8-vuotias saattaa aluksi innostua näistä, mutta ruvetakin sitten jännittämään. Hyvä, että hän sai sanottua, että ei enää halua kuulla lisää. Oletteko muuten tutustuneet Tagliin ja Telleen? Humoristinen kirja voisi sopia juuri hänen ikäisellee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, Tagli ja Telle ovat vielä meille vieraita. Mutta humoristisille kirjoille on kyllä kysyntää, joten täytyypä ehdottaa seuraavaksi. :)

   Poista