torstai 16. helmikuuta 2017

Hyllynlämmittäjä-haaste

Sivumennen-podcastistien (kyllä, tämä on varmasti oikea ilmaus) käyntiin polkaisema Hyllynlämmittäjä-haaste on sellainen, että pakko oli minunkin asetella luettavia kirjoja pinoon.

Idea on yksinkertaisuudessaan sellainen, että omasta kirjahyllystä valitaan 12 mahdollisesti pitkäänkin siellä pölyttynyttä vuoroaan odottanutta kirjaa, jotka luetaan kuluvan vuoden aikana. Samantapaista olen kyllä yrittänyt ennenkin, nolottavan kehnolla menestyksellä. Niin kehnolla, että osa noista pari vuotta sitten luetelluista kirjoista löytyy myös tästä lukupinosta...

Oli miten oli, tässäpä minun Hyllynlämmittäjä-pinoni:


Stephen King: Blaze
Nolottaa, että minulla ylipäätään on Kingin kirjoja lukematta. Blaze ei edes ole ainoa, sillä myös The Bazar of Bad Dreams odottaa edelleen lukuvuoroaan.

Sara Benincasa: Agorafabulous!
En hoksaa, miksi en vieläkään ole lukenut tätä. Kiinnostaa hulluna ja vaikuttaa kiinnostavalta.

Iris Murdoch: Italialainen tyttö
Tai mikä tahansa muu lukematon Murdoch. Kuuntelin Kellon äänikirjana ja tykkäsin kovasti Murdochin tyylistä, mutta siltikään en ole hänen muihin kirjoihinsa tarttunut.

John Irving: Kunnes löydän sinut
Sama kuin Kingin kohdalla. Tosin lukemattomia Irvingejä (Irvingeitä?) on enemmän kuin Kingejä.

Ernest Cline: Ready Player One
Suurin piirtein ainut kirja, jota mieheni on minulle suositellut. Enkä silti ole lukenut. Ehkä olisi jo korkea aika.
 
Saara Turunen: Rakkaudenhirviö
Alunperin en lukenut tätä siksi, että kirjalla on tosi ruma kansi. Nyt voisin viimeinkin keskittyä kansien sijaan sisältöön, josta uskon pitäväni.

Kalle Päätalo: Miinoitettu rauha
Oikeasti, en ole lukenut Iijoki-sarjaa kahteen vuoteen. Aloinkin jo lukea tätä ja kyllä tuntuu kuin olisi kotiin tullut.

Sadie Jones: Ehkä rakkaus oli totta
Kotiinpaluu oli yksi viime vuoden parhaista kirjoista ja olen siinä käsityksessä että tämä aiempikin suomennos on oikein hyvä.

John Irving: Tuulesta temmattu tyttöystävä
Oho, ihan vahingossa toinenkin Irving. Kirjailijoiden musiteloita on kiva lukea, mutta tässä on niin ahdas taitto, että en ole saanut aikaisemmin aikaiseksi lukea. Toivottavasti pääsen edes alkuun tämän vuoden puolella.

Joe Hill: NOS-4R2
Odotin tämän ilmestymistä aikoinaan kieli pitkällä ja muistaakseni tein ihan ennakkotilauksen. Jotenkin se lukeminen on kuitenkin jäänyt. Paitsi miehelle tuputin ja se kyllä tykkäsi.


Bonuksena tein tällaisen varjopinon, joka koostuu sisaruksilta lainatuista kirjoista. Kuinka syvälle häpeäkuoppaan minun pitäisi oikein painautua, kun tässä pinossa on se sama Cloudstreet, jota nolostelin jo silloin helmikuussa 2015?!Kaoru Mori: Bride's Story 1-5
Nämä ovat pikkuveljen hyllystä. Kerran jo palautin ne, mutta lainasin uudestaan alkusyksystä. Lupasin lukea tosi nopeasti, mutta hupsista...

Nick Offerman: Paddle Your Own Canoe
Ostin tämän joskus siskolle, koska Ron Swanson. Lainasin, koska halusin välttämättä lukea ja äkkiäkös minä nyt yhden kirjan lukaisen. Jep jep.

Tim Winton: Cloudstreet
Olen jo useasti aikonut ostaa tämän omaksi, koska oman kirjan lukemisen lykkääminen ei hävetä ihan yhtä paljon kuin lainakirjan.Ideaalitilanteessa voin joulukuun lopussa kertoa, kuinka mahtava haaste oli, kun sain sen innoittamana luettua pinon kirjoja, joiden lukemista olen suunnitellut jo pitkään. Realistisemmin ajatellen todennäköisesti totean haasteen tosi kivaksi ja olen tyytyväinen, jos saan luettua varsinaisesta pinosta edes kolme ja varjopinosta vähintään nuo mangat. Nähtäväksi jää, miten tässä käy.

Ei muuta kuin lukuiloa!

11 kommenttia:

 1. Tämä on kiva haaste! Minullakin on Cloud Street odotellut lukemista jo aika pitkään, mutten silti kelpuuttanut sitä tämän haasteen listalle... Sadie Jonesin kirjasta pidin. Pitäisikin muistaa lukea Kotiinpaluu tässä kevään aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, Minä luulen, että en ikinä pääse sellaiseen tilanteeseen, että olisin lukenut kaikki suunnittelemani kirjat. :) Täytyy todeta, että hyvä niin, koska olisipa hirveää, jos kiinnostava lukeminen loppuisi!

   Poista
 2. Kiva Maija, kun sinäkin lähdit tähän mukaan. Minäkin lähdin pari päivää sitten vähän myöhäisheränneenä. Julkaisin kirjani twitterissä, mutta postausta en ole vielä ehtinyt kirjoittaa. Mulla Rakkauden hirviö jäi hoitamaan lämmityshommia edelleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, Minä ehdin parin viikon ajan ajatella, että en lähde tähän mukaan, mutta houkutus kasvoi aivan liian suureksi :D

   Poista
 3. Minä mietin tähän osallistumista, mutta kun tbr100-haastekin on ihan retuperällä niin en ainakaan vielä kerännyt hyllynlämmittäjäpinoa näkyville.

  Kingin Blaze (samoin kuin toinen suomentamaton eli The Colorado Kid) on minullakin lukematta, odottaa kyllä lukuvuoroaan...

  Päätaloa lukiessa tosiaan tulee sellainen kotoisa olo. Seuraavaksi aion poiketa Iijoki-sarjasta ikään kuin sivupolulle Päätalon Nälkämäki-romaaniin, joka kyllä oikeastaan kuuluu Iijoki-sarjan tapahtumiin osien 11 ja 12 välille, se vain on kirjoitettu aiemmin ja päähenkilö on eri niminen. Itse en tätä tiennyt ennen kuin Tuulessa ja tuiskussa -romaanin (11. osa) loppupuolella Päätalo mainitsee Nälkämäen sisältävän kyseiseen (ajan)kohtaan ajoittuvia tapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, Hohoo, minä olen onnellisesti lakannut ajattelemasta koko TBR100-haastetta :D Iso osa niistäkin listan kirjoista lienee jo jatkanut matkaa muihin osoitteisiin.

   Mua harmittaa vietävästi, että en onnistunut jatkamaan Päätalon lukemista tasaiseen tahtiin kimppaluvun tahdin vaihtuessa. Mutta jospa nyt asettaisin itselleni sen saman kirja/2 kk -tahdin.

   Poista
 4. Mielenkiintoisia kirjoja. Monta Irvingiä on minullakin vielä lukematta, mutta en haluakaan ahmia niitä liian usein, ettei ne lopu! Ajatuskin hirvittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassu, Sekin on totta. Mutta uskon, ettei Irving vielä ole uraansa lopettamassa. (Tosin etenkin Ihmeiden tie oli niin iso pettymys, että ehkä niitä alkupään kirjoja olisi syytäkin säästää...)

   Poista
 5. Minusta tässä haasteessa on inhimillinen tahti - yksi hyllynlämmittäjä kuukaudessa. Itse kuitenkin otin pinooni useita tiiliskiviä, niin voi olla, että koko pinon lukeminen jää kuitenkin haaveeksi. Mutta yritys on kova :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, Olet ihan oikeassa, haasteen aikataulu _on_ inhimillinen. Mutta tunnen itseäni sen verran hyvin että tiedän lipsuvani näistä lukusuunnitelmista liian helposti :D

   (Etenkin kun näin iän karttuessa aika tuntuu kiihdyttävän tahtiaan: just oli uusi vuosi ja ihan kohta ollaan jo maaliskuussa!)

   Poista
 6. Tosi kiva haaste tämä. Hyviä valintoja, omiani en ole vielä ehtinyt julkaisemaan. /Tiia

  VastaaPoista