sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kiekkokaupunki

Fredrik Backman: Kiekkokaupunki
(Björnstad, 2016)
Otava 2017, 14h 56min.
Suom: Riie Heikkilä
Lukija: Aku Laitinen

Fredrik Backmanin Kiekkokaupunki aloittaa Björnstadin pikkukaupunkiin sijoittuvan kirjasarjan. Kaupunki on jääkiekkokaupunki henkeen ja vereen. Juniorijoukkueelta odotetaan suuria, sillä mahdollinen mestaruus voisi tuoda kuihtuvalle paikkakunnalle urheilulukion ja ehkä lisää työpaikkoja. Miten käy, kun yksi nuorista jääkiekkoilijoista tekee rikoksen? Ummistetaanko siltä silmät paremman tulevaisuuden toivossa, vai voittaako oikeus?

Kiekkokaupunki tuntui alkavan jotenkin nihkeästi. En ole mikään jääkiekkoihminen, joten jatkuvat treenikuvaukset ja muu väistämättä aiheeseen liittyvä tuntui puuduttavalta. Kun rikos tapahtuu ja sitä aletaan selvittää, en voinut lopettaa kuuntelemista. Backman kuvaa tapahtumia tarkkasilmäisesti ja tunnelma muuttuu koko ajan painostavammaksi ja ahdistavammaksi. Mitä lähemmäksi loppua tarina eteni, sitä isommaksi muuttui pala kurkussa ja sitä tiheämmin piti niistää nenää ja kuivata silmiä.

Tämä kirja menee tunteisiin ja saa miettimään ihmisten raadollisuutta. Tarina on kamala ja uskottava, hyvin kerrottu, käännetty ja luettu.

2 kommenttia:

  1. Kiitos esittelystä, ihan uusi tuttavuus minulle. - Hyvää joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, Suosittelen Backmanilta myös tuota Mies joka rakasti järjestystä -kirjaa. Se on aivan eri tavalla pakahduttava ja uskon että pitäisit siitä!

      Poista