maanantai 29. tammikuuta 2018

Kesä kasiysi

Sirpa Saarikoski: Kesä kasiysi
Karisto 2017, 176s.

Teki mieli lukea hömppää ja niin tein.

Kesä kasiysi kertoo kirjastoauton kuljettajana työskentelevästä Katista, joka tunkee nenäänsä muiden asioihin ja toilailee välillä hillitymmin ja välillä vähän ronskimmin. Ensin Kati päättää etsiä työkaverilleen Mikalle heilan ja keinot ovat paitsi kömpelöitä myös tuhoon tuomittuja. Itselleen Kati uskoo löytäneensä täydellisen kumppanin grillijonosta, mies kun näyttää Modern Talkingin Thomasin ja Dieterin yhdistelmältä. Seuraavaksi ohjelmassa on festarireissu, joka tosin uhkaa hankaloitua kun bussivarausta tehdessä on sattunut pieni päivämääräkämmi.

Parasta tässä kirjassa on ajankuva, jota tosin välillä hierotaan naamaan vähän liiankin yksityiskohtaisesti. Olin niin ylpeä itsestäni kun lukiessa keksin, että Katia voisi verrata Anni Polvan tekeviin ja kommellusalttiisiin sankarittariin, mutta nyt huomasin, että samaa vertausta käytetään kirjan takakannessakin. Mitenkään uskottava tarina ei ole, mutta väliäkö tuolla kun sitä kaipaamaani helppoa viihdettä kuitenkin sain.

Luulen, että kirjasta on vielä enemmän iloa sellaisille lukijoille, joille kirjasto(auto)jen toimintatavat 80-luvulta ovat tuttuja.

---

Helmet-lukuhaaste 2018: 40. Kirjassa on lemmikkieläin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti