lauantai 12. joulukuuta 2020

The Midwinter Witch

 

Molly Knox Ostertag: The Midwinter Witch
Graphix 2019, 208s.

The Midwinter Witchin tilasin sarjakuvakaipuuta helpottamaan. Pidän Molly Knox Ostertagin piirrostyylistä ja kun hänen aiemmat albumit ovat olleet vähintään "ihan kivoja", niin tiesin mitä odottaa.

Asterin noituusopinnot jatkuvat, mutta haasteita riittää edelleen. Vaikka oma perhe ja lähipiiri on jo sopeutunut miespuoliseen noitaan, muu yhteisö ei välttämättä näe asiaa yhtä hyvässä valossa. Aster haluaisi osallistua Midwinter Festival -juhlien Midwinter Witch -kilpailuun, mutta Asterin äiti pyytää tätä jättämään kisan väliin. 

Arielkin on aloittanut opinnot saadakseen taikavoimansa hallitusti käyttöön. Hänellä on kuitenkin sopeutumisongelmia, kun oppiminen ei olekaan pelkästään helppoa. Unissa hän alkaa nähdä tätinsä, joka houkuttelee Arielia jättämään nykyisen kasvatusperheensä.

Tarina on tälläkin kertaa aika ennalta-arvattava, mutta kyllä tämän sarjakuvan parissa viihtyi silti ihan hyvin. Tunnelman kannalta tarina olisi varmasti hyötynyt muutamasta (kymmenestä) lisäsivusta, sillä nyt tapahtumat plopsahtelevat eteenpäin melko vauhdikkaasti ja tunnelmasta toiseen. Hahmotkin jäävät siinä rytäkässä auttamatta pinnallisiksi.

Joka tapauksessa The Midwinter Witch on kivaa viihdykettä sievästi ja huolitellusti piirretyn sarjakuvan ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti