sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Gregin kohtalo

 

Chris Rylander: Gregin kohtalo
Eeppisten epäonnistumisten sarja
Jalava 2020, 328s.
Suom. Kaisa Ranta


Vietin Greg Belmontin ja hänen ystäviensä kanssa aika kirjaimellisesti koko joulupäivän. Halusin uppoutua eeppisiin seikkailuihin ja taisteluihin ja tiesin, että juuri sellaisia juttuja (huumorilla höystettynä) tämä kirja tarjoaisi.

Greg ja pieni joukko muita kääpiöitä sekä Kivinen matkustavat vesiteitse Venäjälle etsimään legendaarista amulettia, joka tarujen mukaan saattaisi olla ratkaiseva tekijä valloilleen päässeen taikuuden hallitsemiseksi. Aika on käymässä vähiin, vastoinkäymiset eivät. 

Kaiken seikkailemisen keskellä Greg joukkoineen tekee uusia tuttavuuksia, joista vinkein oli erittäin pahanhajuinen läjä, Löllö Plöllö Knöllönlöllö. Tämä pienen ikuisuuden eristyksissä elelleen olion jatkuva puhetulva ja lähes täydellinen tilannetajun puuttuminen oli raivostuttavaa ja hauskaa.

Niin, maailma tosiaan on suistumassa täydelliseen kaaokseen ja vaikka Greg kuinka haluaisi olla olematta minkään sortin sankari tai muutenkaan keskeisessä roolissa koko sekasotkussa, ei hänen auta muu kuin sopeutua tilanteeseen. Joka muuten muuttuu koko ajan sekavammaksi ja vaarallisemmaksi.

Nautin tästä trilogian päätösosasta todella paljon ja luinkin sen aika lailla päivässä. (Miten ihana päivä! Vain lukemista ja syömistä!) Kaisa Rannan suomennos on ihanteellisen sujuvaa luettavaa. Kaikki toimii!

2 kommenttia:

 1. Heh, yritin kommentoida jo aiemmin tänään, mutta taisin klikata ohi.

  Kiitos ihanista kehuista! Aina tosi mahtavaa kuulla, että kirja ja suomennos on ollut lukuelämys <3 Ja tätä kirjaa (ja sarjaa) olikin kyllä tosi hauska suomentaa!

  Hauskaa viikonloppua!
  Terv. Kaisa Ranta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kommentista ja todella sujuvista käännöksistä! :)

   Tämä oli kyllä mainio sarja: niin vauhdikasta menoa ja yllättäviä käänteitä, ettei tylsistymistä todellakaan tarvinnut pelätä :D

   Hauskaa viikonloppua sinullekin!

   Poista