perjantai 4. joulukuuta 2020

Replica. Sensored Reality 3

 

Anders Vacklin & Aki Parhamaa:
Replica
Tammi 2020, 457s.


Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -sarja on tullut päätökseensä. Replica on täynnä toimintaa ja jännitystä, pelillisyyskin kukoistaa.

Replica sijoittuu Marsiin, jonne on rakennettu useita maapallolta tuttuja paikkoja. Kaikkialla on kuitenkin lisättyä todellisuutta ja Marsista löytyy lukuisia suuria peliareenoitakin. Minako "Bug" Takeda ottaa osaa aurinkokunnan hurjimpaan ammattilaispeliin, jonka voittajalle on luvassa maineen ja kunnian lisäksi roppakaupalla krediittejä. Asiat eivät tietenkään etene aivan suoraviivaisesti, sillä Bug haluaisi kuumeisesti löytää ja pelastaa äitinsä sekä paljastaa Eve Regon petolliset juonittelut. Sitten on vielä Jaden isä sekä Jade itse, Alvar ja Cosmo.

Tälläkin kertaa nautin ehkä eniten pelikuvauksista. Ammattilaispeli sijoittuu muinaiseen Egyptiin ja sitä oli kiinnostava seurata. En tiedä voiko tämän kirjan kohdalla puhua pelien ohella reaalimaailmasta, kun kyse on kuitenkin utopiasta, mutta puhun nyt kuitenkin. Niin, reaalimaailmassa oli välillä vireillä vähän turhankin monta sotkua ja juonentynkää, mutta ainakaan lukija ei ehdi puutua tapahtumien puutteeseen.

Replica on mainio päätös trilogialle, joka yhdistää upealla tavalla pelit ja kirjallisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti