maanantai 18. helmikuuta 2013

Iloisia asioita ja 33 vastausta

Alkuvuosi tuntuu olevan aktiivista haaste-aikaa blogeissa. Koska mielelläni luen muiden bloggaajien haastevastauksia, otan ilolla haasteet vastaan, vaikka en niitä tälläkään kertaan enää laita eteenpäin.
 
Kirjakirpun Jenni haastoi kertomaan kymmenen lempiasiaani, joten täältä pesee:


Haluaisin olla kovin omaperäinen ja yllättävä, mutta aloitan kliseisesti mainitsemalla perheen. Perhe tarkoittaa tässä sekä tätä ikiomaa pientä perhettä, että lapsuudenkodin perhettä, joka tuntuu tulevan rakkaammaksi vuosi vuodelta. Vaikka vauhdikkaat ja yltiöenergiset lapset ovat taitavia kiristämään olematonta pinnaani, ovat nuo kantavaääniset pojat myös niitä tärkeimpiä. Tietenkin.

En ole muutosten ystävä, vaan olen onnellisimmillani arjessa. Tasainen arki tuntuu turvalliselta ja hyvältä.

Hyvä ruoka on aina ilon aihe. Jos minun ei tarvitse tehdä ruokaa, sen ei tarvitse olla edes kovin hyvää. Nautin suklaasta ja salmiakista! Niiden ilostuttavaa vaikutusta ei sovi vähätellä.

Mielialaani nostattaa tehokkaasti myös aurinko ja (kuuma) kesä. Ah, ja miten en ole vieläkään tullut maininneeksi kirjoja?! Kirjat ovat ehdottomasti lempiasioitani.

Viime aikoina elämäni on kaivannut banjoa ja viikonloppuna sisko esittelikin minulle Mumford & Sonsin, joka vaikuttaa juuri sopivan banjoisalta. Voiko joku muka kuunnella banjoa tulematta hyvälle mielelle? :)

*****  

Lisäksi Annika K, Q+Black ja Mari A muistivat minua kivalla 11-haasteella. Kertaalleen ehdinkin siihen jo vastata, joten jätän tällä kertaa ne omavalintaiset paljastukset tekemättä ja vastailen vain valmiisiin kysymyksiin.

Annikan kysymykset:
1. Mikä kirjallinen genre on lähinnä sydäntäsi ja miksi?
Yllättävän vaikea kysymys! Tällä hetkellä nauttisin eniten vetävästä lukuromaanista. Sydämeni seutuvilla on erityinen paikka Garpin maailman kaltaisille monisyisille, monipuolisille ja hauskoille kirjoille.

2. Oletko sosiaalinen bloggaaja, joka kiertelee päivättäin kommentoimassa toisten tekstejä vaiko enemmän itsenäisten polkujen kulkija?
Kurkin bloggerin hallintapaneelia uusien postausten varalta useita kertoja päivässä vauvaa syöttäessä. Kommentointi jää harmittavan vähiin, kun yhdellä kädellä kirjoittaminen on turhauttavan hidasta.

3. Minkä verran poimit lukuvinkkejä toisten blogeista?
Aivan liikaa. Onneksi edes joskus unohdan kirjoittaa jonkun vinkin muistiin, joten luettavien kirjojen lista ei kasva aivan niin vauhdilla kuin lukuvinkkien puolesta olisi mahdollista.

4. Bloggaatko jokaisesta lukemastasi kirjasta?

Melkein kaikista, kyllä. Kuvakirjoista ja sarjakuva-albumeista en yleensä bloggaa, mutta kaikista muista kannesta kanteen luetuista kyllä. Tänä vuonna aion kuitenkin blogata myös sellaisista kuvakirjoista, jotka jostain syystä tuntuvat erikoisen hyviltä.

5. Millaisista kirjoista bloggaaminen on haasteellista? 
Haastavimpia ovat ne kirjat, joista "kaikki muut" ovat jo bloganneet, eikä tahdo keksiä mitään omaa sanottavaa. Sitten on niitä kirjoja, joista olisi niin paljon sanottavaa, ettei osaa pukea sanoiksi yhtään mitään. 

6. Entäpä vastaavasi helppoa?
Sellaiset perushyvät kirjat ovat melko kivuttomia blogattavia. Ai niin, ja jos on lukenut järkyttävän huonon kirjan, jonka maineen pilaamista ei tarvitse pelätä, silloin tekstiä tulee suollettua varsin kivuttomasti. (Ehkä kivuton bloggausprosessi kompensoi tuskallista lukukokemusta...)

7. Uskallatko mainita parhaimman lukemasi teoksen? :)
Täällä Pohjantähden alla. Pakahduttavan hieno teos.

8. Entä pahin floppi?
Fifty Shades of Grey. Paitsi että ei ehkä voi puhua flopista, kun en alun perinkään odottanut hyvää lukukokemusta.

9. Mitä kevään uutuusteosta odotat eniten? Vastaavasti ellet harrasta uutuuksia; minkä kirjan lukeminen polttelee tällä hetkellä?
Kaikkein eniten odotin Stephen Kingin uusinta suomennosta, mutta koska sen olen jo lukenut niin sanon että Irvingin Minä olen monta on seuraavaksi odotetuin.

10. Pelottavin lukemasi kirja?
Kääk, mulla tulee heti mieleen monta eri tavalla pelottavinta kirjaa. Esimerkiksi seuraavat ovat saaneet minut pelkäämään hirveästi: Emma Donoghuen Room, Dan Simmonsin Kesäyön kauhu, Joanne Harrisin Sinisilmä.

11. Mieluisin fiktiivinen henkilö illanviettoseuraksi?
Eric Northman. Lyhythiuksisena Alexander Skarskård -versiona, kiitos.


Q+Blackin kysymykset:
1. Paikka jossa haluaisit käydä elämäsi aikana ja miksi juuri siellä? 

Olen äärettömän kotikeskeinen, enkä osaa enää edes haaveilla, että oikeasti matkustaisin jonnekin kauas. Lasketaanko Ikea? :)


2. Ruoka, jota et voi sietää?
Kampsupaisti ja kesäkeitto. Isän tekemä talkkunapuuro.

3. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Toivottavasti työelämässä, mutta muuten soisin elämän olevan mahdollisimman samalla mallilla kuin nyt. 

4. Suurin haaveesi?
Toivoisin löytäväni sellaisen työn, jossa olisin hyvä. Ja josta pitäisin. Mukava työyhteisö olisi toki mahtava lisä.
 
5. Oletko koskaan rikkonut lakia millään muotoa?
Uskoisin, että olen. Ainakin olen kävellyt päin punaisia joskus. 

6. Harrastus, jota haluaisit harrastaa, mutta et ole jostain syystä sitä tehnyt?
Joku kädentaitoihin liittyvä harrastus olisi kiva, mutta käytännössä tykkään enemmän väkertää omaan tahtiin. Haluaisin osata tanssia, joten ajatuksen tasolla haaveilen tanssiharrastuksesta. Mutta mulla on olematon kehonhallinta ja mieheni mukaan on kaikkien etu, etten tanssi julkisesti. Enkä juokse. 
 
7. Jos ystäväsi suosittelisi kirjaa, jossa on räiskyvää romantiikkaa, mitä suosittelisit hänelle?
Ehkä jotakin Anni Polvaa. Niissä on kaikki niin viatonta ja söpön suoraviivaista. Juonikuvio on kutakuinkin tällainen: mies katsoi minua silmiin ja sitten istuimme tuvan portailla yhden illan. Seuraavana päivänä ostettiin kihlat ja kahden viikon päästä mentiin naimisiin.
 
8. Puhelin vai tietokone?
Puhelin on hirveän paljon kätevämpi, jos pitää soittaa miehelle, että "toisitko muutaman purkin maitoa illalla", mutta ilman tietokonetta en pääsisi seuraamaan blogeja ja bloggaamaan itse... (Mun puhelimella voi vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä, mielestäni nämä toiminnot ovat varsin riittävät.) En osaa valita. Mutta vastaan että puhelin ja käytän sitten salaa tietokonetta.

9. Unelma-ammattisi?
Mulla ei ole koskaan ollut selkeää toiveammattia, mutta viime vuosina olen alkanut haaveilla kirjastotyöstä.

10. Jos saisit muuttaa yhden asian suomessa, mikä se olisi?
Olisi ihanaa, jos koko ajan ei tarvitsisi havitella mahdollisimman suuria voittoja, vaan kaikille riittäisi sellainen riittävä kate. Jatkuva voiton maksimointi ahdistaa suunnattomasti.

11. Kuka on suomen turhin julkkis ja miksi?
Alan olla iloisesti pihalla Suomen julkkistarjonnasta, joten en tunnista edes kaikkia "ansaitusti" julkkikseksi päätyneitä. Mutta sanotaan että salarakkaat ja Tosi-TV kisailijat. Varsinkin ne, jotka lähtee mukaan vain ajatuksella "haluan julkkikseksi".


Mari A:n kysymykset:
1. Oletko kesä- vai talvi-ihminen?
Ehdottomasti kesä. Parasta on pitkät ja mahdollisimman helteiset kesät.
 
2. Mitä liikuntaa harrastat?
Haluaisin vastata että hyöty-, mutta en ole viimeaikoina liiemmin edes hyötyliikkunut...

3. Afrikka vai Aasia?
Afrikka.

4. Minkä maalaisessa ravintolassa syöt mieluiten?
Yhdessä TexMex-ravintolassa. Olen aika arka edes kokeilemaan kovin eksoottisia makuja.

5. Vuoret vai ranta?
Pellot.

6.  Jos kirjoittaisit kirjan, olisiko sen päähenkilö mies vai nainen?
Nainen. Mutta hän ei kyllä voisi olla kovin naisellinen, sillä en ole kovin hyvin perillä naisellisuuksista.

7. Helsinki vai Jyväskylä?
Jyväskylässä en ole käynyt koskaan, Helsingissä ehkä kolmesti. Silti valitsen Jyväskylän, koska pääkaupunki oli aivan liian suuri.

8. Mistä maailmankirjallisuuden klassikkoteoksesta olet pitänyt aivan järkyttävän paljon?
Lasketaanko Täällä Pohjantähden alla maailmankirjallisuuden klassikoksi? Se teki suuren vaikutuksen.

9. Scifi vai fantasia? 
Fantasia. Scifi on vähäisen kokemukseni perusteella liian teknistä.
 
10. Jos saisit valita: lähtisitkö puoleksi vuodeksi vapaaehtoistyöhön ulkomaille vai jakamaan ruokaa kotimaiseen leipäjonoon?
Kotimaiseen leipäjonoon.

11. Mihin maahan viimeisin lukemasi kirja sijoittui? 
Yhdysvaltoihin.


****


Valmis! Nyt voitte lukea jotain kunnollista. :)

4 kommenttia:

 1. Ihania vastauksia ja ihanaa, että ehdit vastata! Minäkin tsekkailen useita kertoja päivässä mitä blogikollegat ovat lukeneet. Olen pahasti koukussa :D Juu, yhdellä kädellä kommentoiminen ei todellakaan ole helppoa, mulla kuopus pyrkii jatkuvasti näppikselle...

  VastaaPoista
 2. Kiva kun jaksoit vastailla! TPA on tietysti maailmankirjallisuutta ♥

  VastaaPoista
 3. Kesäkeitto on minunkin ykkösinhokkiruoka... Mutta mitä on kampsupaisti? Tuli mieleen vain se Muumilaakson Kampsu (ehkä vaikuttaa juuri luettu Muumiopas);)

  VastaaPoista
 4. Annika K ja Mari A, kiitos vielä kerran haasteista! :) Mukavaa, että jaksoitte lukea pitkät rimpsut.

  Villasukka, Kampsupaisti oli meidän ala-asteen ruokalistalla. En tiedä tarkkaa reseptiä, mutta perusasetelma oli maidossa keitettyä verileipää... yyyh!

  VastaaPoista