torstai 23. toukokuuta 2013

Jarrusukka

Jari Tervo: Jarrusukka
Kirjakauppaliitto 2013, 118s.

Tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivän "bonuskirja", Jari Tervon Jarrusukka, ei etukäteen hirveästi kiinnostanut. En edes hankkinut sitä omaksi, koska en päässyt käymään kirjakaupassa. Illalla tosin iski Pakko saada! -kohtaus ja syöksyin verkkokauppaan, mutta siinä vaiheessa olivat Jarrusukat jo loppuneet. No, onneksi on kirjasto ja sieltä sainkin tämän ihan parissa päivässä. Mutta lukeminen vähän venyi. Tai aloittaminen, sillä äkkiähän tämän lukaisi.

Jarrusukka (ensimmäinen kokonaan lukemani Tervon kirja) oli ihan hauska. Sisältöä on jo käyty läpi lukuisissa blogeissa, joten tyydyn toteamaan juonesta seuraavaa: omalaatuinen sijaisopettaja etsii joulukuvaelmaan uutta Jeesusta sairastuneen tilalle kyseenalaisin keinoin. Tervon huumori on sellaista, ettei se varmasti kaikkia miellytä. Ei minuakaan kaiken aikaa. Päähenkilö tuntuu olevan niin pihalla todellisuudesta, vaikka perheellinen mies onkin, että minua miltei pelotti.

Vaikka en Jarrusukkaan suuremmin ihastunutkaan, oli se kuitenkin kelpo tarina. Ehkä voisin jopa rohkaistua lukemaan Tervolta jonkun "ihan oikean" romaanin. Mutta mikä olisi sopivin?

Lopuksi linkki Amman blogiin, sieltä kun löytyy linkkejä myös muihin Jarrusukka-blogiteksteihin.

5 kommenttia:

 1. En ole lukenut Jarrusukkaa vielä. Luin Laylan ja suosittelen sitä. Se kertoo 15v. Laylasta, joka joutuu ihmiskaupan uhriksi ja päätyy Suomeen. Voit lukea arvostelun mun blogista.
  Nyt luen mökillä Tervon vuodelta 1995 julkaisemaa Pyhiesi yhteyteen...kirjahyllystä löytyy kyllä Ohrana ja Troikka, jotka olen ostanut miehelle lahjaksi....ehkä joku päivä luen ne...eihän ne mihinkään karkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laylan arvostelu löytyy 2012 elokuun plokkauksista.

   Poista
 2. Minun sukuni tarina on Tervolta suosikkini. En ole kylläkään lukenut vielä Laylaa, joka odottelee lukulistallani. Myyrän olen aloittanut monta kertaa mutten pääse alkua pidemmälle.

  VastaaPoista
 3. Mai, Laylasta onkin kirjoitettu blogeissa paljon, mutta en ole osannut kiinnostua siitä. Täytyypä tehdä uusinta kierros ja tutkailla, josko innostuisin sen lukemaan. Kiitos linkistä!

  Pihi nainen, Kiitos lukuvinkistä! Pitää tosiaan tehdä hiukan kenttätutkimusta Tervon romaaneista, kerätä rohkeutta ja lopulta lukeakin joku ;)

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä Pihin naisen kanssa: Minun sukuni tarina on kevyessä sarjassa paras. Myyrä on paksu mutta mielenkiintoinen.

  VastaaPoista