keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ella ja kaverit juhlatuulella

Timo Parvela: Ella ja kaverit juhlatuulella
Tammi 2010, 95s.
Kuvitus: Mervi Lindman

Timo Parvelan Ella-sarja on ollut minulle nimeltä tuttu jo pitkään, mutta vasta nyt tuli luettua ensimmäinen kirja. Tosin tämä Ella ja kaverit juhlatuulella ei ole sarjan avaus, vaan eräänlainen 15v-juhlakirja. Kirjan kolmesta tarinasta kaksi on ilmestynyt aiemmin Tammen kultaisessa lukukirjassa ja se kolmas on ennen julkaisematon.

Ella ja kaverit juhlatuulella luettiin meillä iltasatuna. Kuvia olisi saanut olla lasten mielestä enemmän, mutta tarinoista he pitivät kyllä. Ella ystävineen on peruskoulun toisella luokalla. Opettaja on tosi kiva, rehtori ei ole pelottava ja koulukavereiden kanssa voi hyvin leikkiä myös koulun jälkeen. Tykkäsin hirveästi siitä, että Ellan kaveriporukkaan kuuluu niin saumattomasti sekä tyttöjä että poikia, sillä omilla pojilla on juuri nyt meneillään joku "tyttöbakteerikausi": Ella on hyvä esimerkki siitä, että tytötkin voivat olla mukavia kavereita.

Kirjan tarinoista meidän suosikiksemme nousi Aarrejahti. Siinä lapset löytävät kaksi kartan palasta ja yrittävät sinnikkäästi ratkaista (mahdollisen) aarteen arvoituksen. En jaksanut lukea tarinaa yhtenä iltana, joten pojilla oli hyvää aikaa pähkäillä omia johtopäätöksiään ja ratkaisumahdollisuuksia. Nimitarinassa Juhlatuulella lapsia nauratti ihan hirveästi norsun kakka, jota opettaja luulee askartelusaveksi ja josta opetuslautakunnan jäsenet muovailivat teekuppeja. Ylipäätään kirjan huumori oli virkistävää. Välillä hihittelivät lapset, välillä äiti ja toisinaan me kaikki yhdessä. Oikein mukava kokemus siis. Niin mukava itse asiassa, että tänään tehtiin täsmäisku kirjastoon ja lainattiin kaikki paikalla olleet Ella-kirjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti