sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Karjalainen ruletti

Jouni Hynynen: Karjalainen ruletti
Like 2012, 254s.
Omasta hyllystä

Ostin tämän kirjan miehelle, mutta luin sitten itsekin. Kirja koostuu biisinteko-, levytys- ja keikkailupäiväkirjoista, A-klinikan kotisivuille kirjoitetusta Tipaton tammikuu -blogiteksteistä jne. Osa teksteistä on aiemmin julkaistu Hynysen kirjassa Rakkaudella, Hynynen sekä Kotiteollisuuden nettisivuilla.

Lukeminen oli sekä joutuisaa että hidasta: teksti kyllä soljuu vaivattomasti, eivätkä aiheetkaan vaadi mieletöntä keskittymistä, mutta sitten taas toisaalta ei siitä ryyppäämisestäkään nyt niin monin tavoin voi kirjoittaa, etteikö alkaisi puuduttaa. Mielenkiintoisinta oli seurata, mitä Hynynen milloinkin lukee, katsoo tai kuuntelee. Vähiten kiinnosti viinan laatu ja määrä.

Mitään suuria ajatuksia minulla ei ole jaettavaksi tästä lukukokemuksesta. "Ihan jees", "Enimmäkseen lepponen" ja "Kyllä mää aion Hynysen tekstejä jatkossakin lukea" saavat luvan toimia tämän blogitekstin syvimpinä mietteinä.

2 kommenttia:

  1. Ajattelin kokeilla Hynystä äänikirjana (Rakkaudella, Hynynen) herran itsensä lukemana :) Pitäisi vain saada värkättyä äänikirja mp3:lle...

    VastaaPoista
  2. Villasukka, Äänikirjana taitaisikin toimia paremmin! Silloin olisi ainakin painotukset ja muut kohdallaan. :)

    VastaaPoista