torstai 18. heinäkuuta 2013

Hark! A Vagrant

Kate Beaton: Hark! A Vagrant
Drawn & Quarterly 2011, 160s.
Siskon kirjahyllystä

Onnea on pikkusisko, jonka hyllystä voi löytää hulvatonta luettavaa. Kävin lapsuudenmaisemissa lomailemassa (ja luokkakokoustamassa, mikä oli muuten hurjan hauskaa) ja nuorinta nukuttaessa huomasin siskon kirjahyllyssä Kate Beatonin sarjakuvakirjan Hark! A Vagrant. Kansi herätti kiinnostuksen, joten ei muuta kuin lukemaan.

Hark! A Vagrant pitää sisällään strippejä historiasta, kirjallisuudesta, supersankareista ja monista muista aiheista. Beatonin piirrosjälki ei ole silmiähivelevän kaunista tai viimeisteltyä ja tekstauskin on sen verran hutiloitua, että alkuun ärsytti. Mutta voi herranen aika sitä naurun määrää, kun pääsin lukemisessa oikeaan vireeseen! Kaikkein hersyvimmät naurut kirvoitti tämän postauksen viimeinen strippi, jonka muisteleminenkin saa hykertelemään mukavasti.

Mikäli Hark! A Vagrantia ei lähikirjastosta löydy, voi lohdutukseksi nauttia Beatonin nasevista sarjakuvista netissä, täällä näin.

(Tämä on muuten ensimmäinen uudella tietokoneella kirjoitettu postaus ja voin kertoa, että uudessa käyttöjärjestelmässä riittää opeteltavaa. Olen mm. onnistunut kopioimaan työpöydälle jonkun ihmeellisen tiedoston, jonka alkuperästä en ole ihan varma. Lisäksi olisi varmaan kohtuullista mainita Google postauksen pääyhteistyökumppaniksi, sillä sen verran ahkerasti piti sieltä neuvoja kysellä.)

5 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kiinnostavalta, täytynee koluta meidän kirjaston sarjishyllyä taas!

  VastaaPoista
 2. Hark! A Vagrant on loistava. Dude Watchin' With the Brontes (http://www.harkavagrant.com/index.php?id=202) on oma suosikkini mutta tuolta kyllä löytyy niin paljon hyviä juttuja.


  VastaaPoista
 3. Hark! A Vagrant on loistava, hienoa että siskon hyllystä löytyi! Itse olen lukenut sitä taannoin verkossa, piti lukea ihan vain muutama ja sitten havahduin piitkän ajan kuluttua. :)

  VastaaPoista
 4. Minuun iski sekä Beatonin ajatuksenkulku että kynänjälki.
  Tämä oli juuri sellaista sarjakuvaa jota itse piirtäisin jos osaisin.
  Puuttuu vain se historian tutkinto eikä satunnainen piirustustaitokaan taida ihan riittää... Mun suosikkejani oli ne Austen - jutut sekä Jules Vernen fanikirje Poelle http://www.harkavagrant.com/?id=213

  Ai niin, ja Benjamin Franklin lennättämässä leijaa. Pakko hankkia omaankin hyllyyn, vaikka kaikki stripit alkaa olla netistäkin jo kahlattu!

  VastaaPoista
 5. Norkku, toivottavasti tämä löytyy! :)

  Hdcanis, hyvistä jutuista on tosiaan runsaudenpula :) Beatonin huumorintaju on juuri sopivan pöhköä.

  Linnea, minulla on tuo nettisivu vielä tutkimatta - vaikka valtaosa jutuista olikin kirjassa. Mukavahan noita on lukea (ja nauraa) uudelleenkin.

  Tiina, kyllä sultakin onnistuis! Johan sää keksit sen Fingerporiksikin sopivan pakkoruotsi-vitsinkin. :)

  VastaaPoista