tiistai 22. syyskuuta 2015

Puiden tarinoita, Merenkulkija

Iiro Küttner: Puiden tarinoita, Merenkulkija
Books North 2015, 38s.
Kuvitus: Ville Tietäväinen

Iiro Küttnerin kirjoittama ja Ville Tietäväisen kuvittama Puiden tarinoita -sarja on saanut kolmannen osansa. Meillä oli sopivasti iltasatu- Harry Potter jo valmiiksi tauolla, joten luin tämän lapsille heti tuoreeltaan.

Aavikon laidalla, meren rannalla, on pienen kaupungin kokoinen kuningaskunta, jonka kruununprinssi haaveilee purjehtimisesta aavalla merellä. Hän vaihtaa kruunun kolmeen siemeneen, joiden väitetään olevan peräisin tarujen kuuluisasta Maailmanpuusta. Puita ei ole kuningaskunnassa nähty sukupolviin, laivoista puhumattakaan.

Merenkulkija on ihanan verkkainen, kauniisti vanhanaikainen tarina. Lapsia jännitti sopivasti ja heistä oli selvästi jännittävää kuvitella aavikkokaupunkia, jossa ei tunneta niin tavallista asiaa kuin puut. Kuvitusta oli hiukan vähemmän kuin aiemmissa osissa, mutta kuvien laatua ei voi moittia nytkään.

Puiden tarinoita -sarjan yksi parhaista puolista on ehdottomasti se, että sarjan osat ovat ihan oikeasti itsenäisiä teoksia. Useinhan sarjoissa on sama päähenkilö tai muu selkeästi yhdistävä tekijä, jonka vuoksi itsenäisiksikin väitetyt osat toimivat parhaiten järjestyksessä luettuina. Puiden tarinoissa keskiössä ovat toki aina tavalla tai toisella puut, mutta joka kerta eri puut.

Meillä kaikki tykkäsivät Merenkulkijasta, mutta lasten kirjahyllyyn en tätäkään osaa luovuta. Näin kauniin ja hyvällä maulla viimeistellyn teoksen omin röyhkeästi omaan hyllyyni turvaan kovakouraisten poikien otteilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti