tiistai 1. syyskuuta 2015

Saga volume 3 & 4

 Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga Volume Three & Four
Image Comics 2014

Kirjailija D. Oswald Heistin luokse vanhaan majakkaan paenneet Alana ja Marko läheisineen eivät saa nauttia kauaa rauhallisesta arjesta. Markon ex-kihlattu on heidän kintereillään, samoin palkkatappaja ja tv-päinen Prinssi Robotti IV. Seuraa yhteenottoja, täpärä pako ja asettuminen jälleen uudelle planeetalle, missä elämä näyttää hetken lähes tylsistyttävän kaavamaiselta.

Saga-sarja on kiistatta yksi parhaista lukemistani sarjakuvista. On pakko ihailla tekijöitä, jotka ovat luoneet uudenlaisen maailmankaikkeuden, joka pysyy niin hyvin hallussa. Prinssi Robotti IV:llä on tosiaan pään paikalla näyttöpääte, sellainen pyöreämuotoinen vähän kuin matkatelevisio. Kuninkaan pää taas on valtava taulutelkkari ja palvelusväen päät ovat vaatimattomia mustavalkovastaanottimia.

Henkilöitä ja tarinalinjoja Sagassa riittää, mutta vakaalla ammattitaidolla tekijät osaavat kuljettaa kutakin tarinaa luontevan tasapuolisesti. Meno on hauska sekoitus hömppää ja sotimista. Hahmot toimivat todella hyvin ja edelleen ihastelen Hazelia kertojana. Yksi parhaista puolista tässä sarjassa on se, että henkilöt eivät ole yksiselitteisen hyviä tai pahoja. Osa tekee hirveitä tekoja, mutta tekojen motiivit voivat olla yllättävänkin ymmärrettäviä.

Visuaaliselta ilmeeltään Saga on kerta kaikkiaan upea. Eivät tämän sarjan hahmot toki mitään siloposkia ole (ainakaan kaikki), mutta piirrosjälki on todella näyttävää ja nautinnollista. Vaikka kieltämättä hätkähdin, kun tajusin yhden albumin alkavan hyvin yksityiskohtaisella näkymällä Prinssi Robotti IV:n jälkeläisen syntymästä.

Loppuvuodesta pitäisi ilmestyä viides kokoelma Saga-sarjaa, joten sitä odotellessa...

2 kommenttia:

 1. Saga on ehdottomasti yksi parhaista lukemistani sarjakuvasarjoista. Piirrostyyli viehättää minuakin ja tarina toimii juuri tuon mustavalkoisuuden välttämisen vuoksi tavattoman hyvin. Jatkoa odotellaan myös meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, ohops, multa on jäänyt vastaamatta sulle. Viides osa on jo ilmestynyt, joko olette lukeneet? :) Ei jää vauhdissa yhtään jälkeen aiemmista osista.

   On oikeasti mielettömän hienoa, miten omaperäinen koko sarja on.

   Poista