sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Salaisuuksia haudan takaa

Charlaine Harris: Salaisuuksia haudan takaa
(Grave Secret, 2009)
Gummerus 2016, 303s.
Suom. Sari Kumpulainen

Kaipasin hömppää ja luin tuoreimman suomennoksen Charlaine Harrisilta.
Sain sitä mitä odotinkin.

Harper Connelly -sarjan päätösosa, Salaisuuksia haudan takaa, pysyy uskollisena Harrisin tyylille. Teksti on kevyttä ja ihan letkeää luettavaa, mutta hyvin toisteista ja paikoin kömpelöä. Luojan kiitos tässä osassa ei kuvattu Harperin seksielämää yhtä pitkään ja hartaasti (ja huonosti!) kuin edellisessä osassa.

Tällä kertaa Harper kutsutaan ikään kuin näytösmielessä vierailemaan eräällä sukuhaudalla. Harper tulee ohimennen paljastaneeksi yhdestä vainajasta sellaisia tietoja, joihin kuulijat eivät olleet varautuneet. Hyvin pian Tolliveria ammutaan olkapäähän hotellin ikkunan lävitse ja Harperkin saa tappouhkauksen. Sitten mietitäänkin, että kuka jahtaa ketä ja miksi. Lisäksi kerrataan jälleen useaan kertaan Harperin ja salaman kohtaaminen ja sitä seurannut erikoinen kyky, Harperin ankea lapsuus, sisaren katoaminen ja blaa blaa blaa. Ah, lisäksi kohtaamme tietenkin Manfredin, tuon lävistyksillä koristellun selvänäkijän, joka on luonnollisesti palavasti rakastunut Harperiin.

Sisaren katoaminen on tässäkin kirjassa aika isossa roolissa ja kirjan lopussa hänen kohtalonsa selviääkin.

Hyvällä tahdollakaan en voi väittää, että juonikuviot olisivat pysyneet kauhean hyvin kasassa, mutta ilman muuta luen tätä laatua jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti