keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Aron morsiamet 10 ja Fullmetal Alchemist 4

Kaoru Mori: Aron morsiamet 10
(Otoyome gatari vol. 10)
Punainen jättiläinen 2018, 192s.
Suom. Antti Valkama
Karluk opettelee metsästämään sekä jousella että haukalla. Samalla hän toivoo saavansa lisää lihaksia, jotta olisi vahvempi ja miehekkäämpi. Hän toivoo kasvavansa sellaiseksi puolisoksi, jonka kanssa Amira-vaimo voisi tuntea olonsa turvalliseksi.

Henry Smithin matka Ankaraan on venynyt pitkäksi, mutta lopulta hän pääsee perille. Smith haluaisi palata heti takaisin aron kansojen pariin, jotta voisi tallentaa heidän arkeaan uudella kamerallaan. Poliittinen tilanne maailmalla on kuitenkin hyvin levoton. Ankarassa Smith törmää myös erääseen vanhaan tuttuun.

Aron morsianten kymmenes osa on aivan yhtä laadukas kuin aiemmatkin. Kuvituksessa riittää yksityiskohtia, jotka eivät kuitenkaan tee kokonaisuudesta täyteen ahdettua tai tunkkaista. Ainoa harmi on sivumäärän vähyys, joka on kyllä ihan standardi, mutta kun olisin halunnut lukea kerralla enemmänkin.

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 4
Sangatsu Manga 2018, 184s.
Suom. Juha Mylläri


Fullmetal Alchemistin neljännessä osassa veljekset Edward ja Alphonse ovat jälleen korjauksen tarpeessa. Alphonse alkaa epäillä omaa alkuperäänsä, mikä aiheuttaa hieman ylimääräistä päänvaivaa.

Viisastenkiven etsinnät eivät tässä osassa kauheasti etene, mutta ei se mitään. Tarina tuntuu kuitenkin rullaavan kivasti, vaikka aika raakaahan meno ajoittain on.

Piirrosjäljestä kiittelen, samoin käännöksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti