torstai 25. lokakuuta 2018

Kaipaus

Vuokko Hurme: Kaipaus
S&S 2018, 317s.
Kuvitus: Susanna Iivanainen

Keväällä luin pojille iltasatuna Vuokko Hurmeen Huimaa-sarjan ensimmäisen osan, Kiepauksen. Jatko-osan varasin kirjastosta heti kun se oli mahdollista, mutta lukeminen vähän lykkääntyi, kun edellisen iltasatukirjan parissa vierähti niin pitkä tovi.

Kaipaus alkaa suljetulta rannalta, jonne Lenna isänsä, siskonsa ja muutaman muun ihmisen kanssa päätyi lähdettyään Kardumista edellisen kirjan lopussa. Rannalla heidän on odotettava kuukauden ajan pääsyä Mabalin muille alueille. Mabalissa kaikki on Kardumiin verrattuna nurinkurista: tipahtamista ei tarvitse pelätä, sillä painovoima on päinvastainen. On opeteltava juoksemaan, vilkuilemaan taivaalle ja käyttämään kenkiä. Vettäkin Mabalissa on niin paljon, että siinä voi vaikka uida!

Tunnelma kirjassa vaihtelee hurjasti. Onnellisia hetkiä voi varjostaa suuri suru, leppoisa päivä muuttua hetkessä uhkaavaksi. Pidin tästä, että lapsille kirjoitetussa tarinassa on tilaa myös epävarmuudelle. Kaipaus ei kuitenkaan ollut lastenkaan mielestä ahdistava, vaan "aivan mielettömän mahtava!" (suora lainaus). Lennan kokemat asiat ovat jännittäviä ja sisältävät sopivasti seikkailuhenkeä.

Yritin löytää tietoa siitä, jatkuuko sarja vielä. Jos (ja toivottavasti kun) tulee, luemme sen varmasti.

3 kommenttia:

 1. Meilläkin tykättiin Kiepauksesta tosi paljon, mutta lapsilukija koki sen myös vähän ahdistavaksi. Monessa kohtaa huolehti, että kääntyykö kaikki lopulta hyvin. Toisaalta Kiepauksen nurinkurinen maailma oli ihanan mielikuvituksellinen ja herätti monia hyviä keskusteluja.

  Itselleni tuli aina lukiessa kamala jano! :-D Eikä se johtunut siitä, että olisin lukenut suuni kuivaksi, vaan jo ajatus siitä, että vettä pitäisi säännöstellä alkoi janottaa.

  Veikkaan, että tämä Kaipaus tulee löytymään joululahjapaketista.

  VastaaPoista
 2. Hei, sarjaan on tulossa osa Keikaus tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, oooo! Syksylläkö? En löytänyt kevään katalogista ainakaan mitään mainintaa. Mahtavaa!

   Poista