lauantai 20. lokakuuta 2018

Poissa (Erased 1)

Kei Sanbe: Poissa
Erased 1
Punainen jättiläinen 2018, 196s.
Suom. Taavi Suhonen

29-vuotias Satoru on pitsalähettinä toimiva sarjakuvataiteilija. Hän ei menesty kummassakaan työssään sen paremmin kuin sosiaalisissa tilanteissa. Satorulla on erikoinen kyky tai vaiva: toisinaan hän kokee eräänlaisia takaumia ja elää jonkin hetken uudestaan ja uudestaan. Aika lähtee etenemään vasta sitten, kun Satoru on muuttanut tapahtumien kulkua jollakin tavalla. Takaumia alkaa tulla entistä useammin, eikä Satorukaan pysty huomaamaan aivan kaikkea. Vähitellen Satoru alkaa myös muistaa lapsuudestaan asioita, jotka on jostain syystä unohtanut kokonaan.

Poissa ilmaantui postilaatikkooni täysin yllättäen. Kansikuvan perusteella tämä näyttää lapsille suunnatulta kertomukselta, mutta takakannessapa kököttääkin 14-vuoden suositusikäraja. Tarina on kiinnostava ja pidän siitä, kuinka luontevasti kerronta etenee. Takaumat on kuvattu onnistuneesti ja tunnelma tiivistyy painostavaksi hallitusti hiipien.

Pidän Kei Sanben piirrostyylistä ja ruutujakojen vaihtelusta. Poissa on koukuttava sarjan avaus, jonka loppukohtaus yllättää.

2 kommenttia:

  1. Jos piirrostyyyli on sama kuin kannessa, niin onpa kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, tavallaan on, mutta ihan yhtä ilmavaa tai hempeää ei mustavalkoinen kuvitus tokikaan ole. Kansi on kyllä erityisen lumoava!

      Poista