perjantai 5. maaliskuuta 2021

Minuutin mittainen ikuisuus

 

Jason Reynolds: Minuutin mittainen ikuisuus
Otava 2021, 351s.
Suom. Niko Toiskallio


Willin isoveli on ammuttu. Homman säännöt 15-vuotias Will on oppinut jo ajat sitten: ei saa itkeä eikä vasikoida, pitää kostaa. Will saa käsiinsä aseen ja lähtee kostomatkalle, onhan hän varma tekijästäkin. Mutta hissimatkalla alimpaan kerrokseen Will saa erikoisia seuralaisia. Kirjan tapahtumat kestävät noin minuutin, vain hieman pidempään kuin se hissimatka.

Jason Reynoldsin säeromaani on nopealukuinen, mutta puhutteleva kirja. Niko Toiskallio on jälleen tehnyt todella hyvää työtä suomennoksen kanssa, joten suuri kiitos kuuluu ehdottomasti hänelle. 

Minuutin mittainen ikuisuus on niitä kirjoja, jotka hätkähdyttävät hyvällä tavalla. Luin kirjan yhdeltä istumalta ja pidin etenkin sen lopusta. Kirjaa minulla ei enää ole lähettyvillä, joten en voi tarkistaa asiaa ymmärsinkö koko homman ihan väärin, mutta ehkä parempikin vain pitäytyä siinä mielestäni loistavassa loppuratkaisussa.

2 kommenttia:

  1. Itselläkin on tämä teos lukupinossa :) Odotan jo, että pääsen tekemään oman tulkintani kirjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra, tämä tosiaan on niitä kirjoja, joihin haluaisi tarttua välittömästi! Vähän houkuttaisi jo lukea tämä uudestaankin :)

      Poista