maanantai 22. lokakuuta 2018

Saga vol. 9

Brian K. Vaughan: Saga vol. 9
Image comics 2018, 160
Piirrokset: Fiona Staples


Sarjakuvarakkauksistani Saga on se, jonka haluaisin kaikkien lukevan ja toisaalta en kenenkään muun. Tämä sarja on niin huikea ja mieletön, raju, ruma ja kaunis, ihana, kamala ja yllätyksellinen, ettei mikään muu. En haluaisi kuulla Sagasta poikkipuolista sanaa, vaikka olisin itse samoilla linjoilla. (Todennäköisesti en ole, mutta jos olisin...)

Tämä Saga vol. 9 kokoaa yksiin kansiin osat 49-54. Hazelin perhe, Prinssi robotti poikansa kanssa, sekä muutama muu, ovat asettuneet jälleen yhdelle planeetalle lataamaan avaruusalustaan. Edelleen heitä jahdataan, vaikka he eivät tiedäkään kuinka lähelle takaa-ajajat ovat jo päässeet. Hazel oppii uimaan, Marko ja Alana ovat onnellisia yhdessä. Yksi opettelee taikuutta, toiset (ja kolmannet ja neljännet) pelehtivät sängyssä tai muualla ja toiset valmistelevat jymyuutista lehteensä.

Tartuin tähän albumiin suurin odotuksin ja luin sen kerralla juuri ennen nukkumaan menoa. Virhe! Ihan järkyttävä virhe! Ei tällaisen lopun jälkeen kukaan voi nukkua! Ja sitten vielä luin, että tekijät vetäytyvät vuoden mittaiselle tauolle, eli jatkoakaan ei ole luvassa pitkiin aikoihin!

Voi miten hyvä albumi. Ja silti hirvein tähän astisista.

2 kommenttia:

 1. Aaaaaa, täytyy äkkiä hankkia luettavaksi tämä! Saga kolahti minuunkin kerralla, en edes ymmärrä, miksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, Niin pitää!!
   Minusta tässä sarjassa ehkä parasta on sen omaperäisyys. En ole lukenut missään muodossa mitään näin lennokasta ja omaperäistä. Piirrostyylikin on tullut rakkaaksi, vaikka en yleensäottaen kauheasti välitä realistisista (jos siis tämän sarjan kohdalla voi realistisuudesta puhua ;) ) hahmoista.

   Poista