torstai 21. heinäkuuta 2011

Viimeinen Nikke


Goscinny & Sempé: Nikke palaa lomilta 307s. (Histoires inédites du Petit Nicolas (luvut 1-5), suom. Anna-Maija Viitanen, Wsoy 2005)

Nyt voin huokaista helpotuksesta ja todeta että kaikki Nikke kirjat on viimeinkin saatu luettua. Edelleenkin rakastan Nikkeä, mutta oli tämä silti melkoinen urakka. Odotan jo tätä iltaa, kun saan lukea lapsille jotain ihan muuta.

Tähän Nikke kirjaan mahtui jälleen monen kirjava valikoima tapahtumia Niken elämästä. Vanhemmat käyvät tutustumassa kouluun, Niken isä rakentaa vanhoista pahvilaatikoista linnakkeen, juhlitaan Klokun syntymäpäiviä ja avustetaan Klokun perhettä muutossa. Naapurin herra Bledurt jatkaa Niken isän härnäämistä, äiti pakkaa useaan otteeseen laukkunsa matkustaakseen takaisin äitinsä luo ja Nikke saa melkein alkaa kylpeä yksin kuten isot pojat.

Jos joku ei ole tutustunut Nikkeen, suosittelen lämpimästi sarjan viittä ensimmäistä osaa. No, oikeastaan kaikki muut paitsi viimeinen (Paljon onnea, Nikke!) ovat laadukkaita ja viihdyttäviä kirjoja. Nikke on hyvä esimerkki kirjasta, joka vetoaa lapsiin mutta viihdyttää myös aikuisia. Tällä hetkellä Niken seikkailuja voi seurata myös lauantaisin telkkarista, mutta minusta kirjat ovat huomattavan paljon parempia.

1 kommentti:

  1. Satuin tänään aamulla telkkarin ääreen kun lapset katsoivat lastenohjelmia ja sieltä tuli Nikke. Muistin heti sinun Nikke-postauksesi ja mietin onko kyseessä sama poika. Ilmeisesti siis on :)

    VastaaPoista