maanantai 4. kesäkuuta 2012

Nikki Sixxin maailma

Nikki Sixx: Nikki Sixxin maailma
(This is Gonna Hurt. Music, Photography, and Life Through the Distorted Lens of Nikki Sixx 2011)
Like 2012, 240s.
Suom. Miki Peltola

Nikki Sixxin maailma on vaikeasti luokiteltava kirja. Se sisältää runsaasti Sixxin valokuvia, jonkin verran lyriikoita, muistelmia ja muutakin mietiskelyä. Olen lukenut Mötley Crüen Törkytehtaan, joten käsitykseni Nikki Sixxistä perustuu pitkälti tuohon kirjaan (musiikkimakumme kun ei oikein kohtaa). Sixxin Heroiinipäiväkirja kyllä löytyy hyllystäni, mutta se on niin ahdistava, etten ole päässyt alkua pitemmälle. En siis tiedä, kuinka paljon tässä kirjassa on toistoa Heroiinipäiväkirjaan verrattuna, mutta muutama juttu oli tuttu jo Törkytehtaasta.

Tähän kirjaan tartuin pitkälti kuvien vuoksi. Sixx kertoo kirjassa moneen kertaan, kuinka hän näkee kauneutta usein siinä, mikä muiden ihmisten silmissä on rumaa. Sixx onkin käynyt kuvaamassa bordelleissa ja suurten kaupunkien syrjäisimmillä kujilla, eikä omien sanojensa mukaan liiku missään ilman kameraa. Kuvat ovatkin kauniita, mutta myös sellaisia, joita ei ehkä menisi seinälleen kehystämään. (Pikkusiskon mielestä kuvat olivat pelottavia.) Malleina on mm. raajarikkoja, kodittomia ja muita laitapuolenkulkijoita, mutta toki mukana on kuvia bändikavereista, Nikki Sixxistä itsestään sekä hänen ex-naisystävästään Kat Von D:stä. Ensiksimainittujen kuvien kohdalla tunsin melkeinpä syyllisyyttä, sillä minulle - kuten varmaan meille kaikille - on pienestä asti hoettu, ettei erilaisia ihmisiä saa tuijottaa ja nyt tuntui kuin olisin tirkistellyt kiellettyjä juttuja.

Groteskeja kuvia ja muutama hyvä oivallus elämästä.

3 kommenttia:

 1. Törkytehdas oli mielestäni ihan ok mielenkiintoinen. Heroiinipäiväkirjasta tykkäsin puolestaan todella paljon! Olen ajatellut lukea tämänkin ja odotukset ovat olleet korkealla. Mutta enpä tiedä. Ehkä Sixx on jo sanonut kaiken Törkytehtaassa ja Heroiinipäiväkirjassa..

  Kannattaa sinnikkäästi edetä Heroiinipäiväkirjassa, kyllä se alun jälkeen paremmaksi muuttuu! :)

  VastaaPoista
 2. Pihi nainen, No ehdottomasti suosittelen tätä, jos yhtään kiinnostaa! Luulen, että mikäli pitää miehen musiikista, niin tästä saa vielä enemmän irti, sillä kirjan kuvat ovat toimineet nspiraationa Sixx:A.M:n samannimiselle levylle.

  Ja vakaa aikomus on jonain päivänä saada se Heroiinipäiväkirjakin luettua :)

  VastaaPoista
 3. Jep, tämä opus kannattaa jättää huomiotta, jollei oikeasti fanita kyseistä ihmistä muusikkona ja taiteilijana, melko sekava teos. Passaa, jollet ole lukenut Heroiinipäiväkirjaa...

  VastaaPoista