perjantai 29. kesäkuuta 2012

Habibi

Craig Thompson: Habibi
(Habibi, 2011)
Like 2012, 675s.
Suom. Ida Takala

Tuntuuko teistä siltä, että olen lähiaikoina ollut pettynyt moneen kirjaan? Niin minustakin. Paljon kehuttu, massiivinen sarjakuvaromaani Habibi jatkaa tällä pettymysten linjalla.

Olen yrittänyt moneen kertaan pukea sanoiksi tunnelmia ja ajatuksia, mutta ei tästä kuulkaa tule mitään. Ehkäpä Habibi on minulle niitä kirjoja, joiden hienouden kyllä näen ja jollain tasolla ymmärränkin, mutta joka ei kerta kaikkiaan ole minua varten.

Lukeminen on nopeaa, kuvien tutkimiseen saa kyllä kulumaan sitäkin enemmän aikaa.

6 kommenttia:

 1. Vähän sama kuin minulla Tietäväisen Näkymättömien käsien kanssa. Ymmärsin niin piirrosjäljen kuin tarinankin hienouden, mutta ei vain ollut minun juttuni. Olen ehdottomasti enemmän strippisarjisten ystävä, ehkä siksi olen tätä Habibiakin vältellyt.

  VastaaPoista
 2. Jep, sama "vika" mulla. Strippisarjakuvat sopii mulle paremmin, tai korkeintaan Asterixit tms.

  VastaaPoista
 3. Sarjakuvaromaanit ovat varmasti niin omanlaisia ja varsinkin tällaisen aihepiirin tarinat, että vaikka sinällään tunnistaa teoksen ansiot, ei se välttämättä ole oma juttu. Minä intouduin viime vuonna näistä ja Habibikin oli minulle hieno kokemus.

  VastaaPoista
 4. Susa, Totta. Ja vaikka tämän tyyppiset sarjakuvaromaanit eivät näköjään olekaan minun alaani, niin ainakin yritin :)

  VastaaPoista
 5. Mie en ihan saanut selville, että miksi et Habibista pitänyt. Mikä siinä ei ollut se sinun juttusi? :)

  VastaaPoista
 6. Hanna, en ihmettele jos jäi vähän epäselväksi ;) Yksi etäännyttävä tekiä tämän kirjan kanssa oli se, etten oikein tiennyt, mihin aikaan tapahtumat sijoittuivat. Alkuun luulin, että ollaan kaukana historiassa, mutta ei sitten oltukaan. Myös uskonnollisuus toi omat haasteensa, vaikka sen osuus olikin mielestäni "hyvin perusteltu". (Mulla on traumoja muutamista hihhuleista ja siksi ns. normaalikin hengellisyys ahdistaa hyvin äkkiä.)

  VastaaPoista