torstai 9. elokuuta 2012

Salaisuuksia ilmassa

Sophie Kinsella: Salaisuuksia ilmassa
(Can You Keep A Secret?, 2003)
WSOY 2008, 336s.
Suom. Ulla Selkälä

Kaipasin lisää kevyttä, helppoa ja hauskaa luettavaa ja Kinsellan Salaisuuksia ilmassa täytti vaivatta kaikki nämä kriteerit.

25-vuotias Emma Corrigan on palaamassa työmatkalta Skotlannista, kun lentokone joutuu turbulenssiin. Emma on jo kentällä koettanut lievittää lentopelkoaan muutamalla drinkillä ja lentokoneen hurjat tärähdykset saavat hänet uskomaan, että maahansyöksy on väistämätön. Kauhuissaan Emma alkaa tunnustaa salaisuuksiaan bisnesluokan toiselle matkustajalle, amerikkalaismiehelle, joka saa kuulla mitä yksityisempiä paljastuksia. Kaikkien onneksi lentokone pääsee määränpäähänsä turvallisesti ja arkinen elämä voi jatkua. Ainakin siihen asti, kunnes Emman työpaikalle tulee yllätyskäynnille firman toinen omistaja, juuri tuo herra, joka sai lentokoneessa kuulla Emmasta kaiken...

Kinsellan huumori tuntuu uppoavan minuun mainiosti. Emma on varsin herttainen koheltaja, joka ajautuu väkisinkin kiusallisiin tilanteisiin, eikä myötähäpeältä voi välttyä. Hihittelin ja kihersin milloin millekin älyttömälle tilanteelle ja samalla pelkäsin sitä, kuinka ennalta-arvatta ja kliseinen loppu kirjalla mahtaa olla. No, eihän sitä loppuratkaisua voi kovin omaperäiseksi kehua, mutta sentään sinne päädytään vähän useampien mutkien mutkien kautta kuin aivan suoraviivaisimmassa hömpässä. Henkilöhahmoja täytyy vielä kehua erikseen, sillä sen verran monipuolisia, omituisia ja aidonoloisia tyyppejä tarinaan mahtuu.

2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkäsin tästä kovasti, paljon enemmän kuin himoshoppajasta, jota en ole jaksanut sitten kahta osaa enemmän lukeakaan.

    VastaaPoista
  2. Vera Vala, Himoshoppaajia minä en ole onnistunut lukemaan yhtään. Ekan osan olen aloittanut kahdesti, mutta ei se shoppailuteema vain jaksa kiinnostaa. Himoshoppaajan alusta ei ole jäänyt mieleen edes mitään hauskaa, vaikka uskoisin siinäkin olevan huumoria runsaasti.

    VastaaPoista