sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Pawnee. The Greatest Town in America

Leslie Knope (With Nate DiMeo and the Creative Team of Parks and Recreation): 
Pawnee. The Greatest Town in America
Hyperion 2011, 240s.

Parks and Recreation on yksi hauskimmista tv-sarjoista ikinä. Sitä katsoessa olen nauranut itseni kipeäksi, tuntenut myötähäpeää ja ihaillut kekseliästä käsikirjoittajatiimiä. Isosisko joskus vinkkasi, että tällainen Pawnee-kirjakin on olemassa ja aikani hekoteltuani idealle ostin kirjan omaksi. (Sitten hihittelin kirjan kannelle uskoakseni reilun vuoden, ennen kuin viimein luin sen.)

Pawnee. The Greatest Town in America on tietenkin puisto-osaston tehonaisen, Leslie Knopen käsialaa. Leslien ylitsevuotava rakkaus kotikaupunkiaan kohtaan näkyy ja kuuluu läpi kirjan, joka esittelee Pawneen (First in Friendship, Fourth in Obesity) parhaita puolia - ja niitä vähemmän edustavia myös.

"This book is your guide to everything we have to offer: a comprehensive look at our past, present, and future - warts and all. Every page has a wonderful Pawnee story to tell, so read the book straight through, or flip through it at random. Just don't leave it in your bathroom. I worked really hard on this, and it would bum me out to think of it just sitting on the gross floors of people's bathrooms."

Sydämelliseen tapaansa Leslie on paneutunut työhönsä täysillä ja luonnollisesti värvännyt myös puisto-osaston muita työntekijöitä kirjan tekoon. Ron Swanson on pitänyt päiväkirjaa mökkielämästä; Andy Dwyer listaa Pawneen parhaimpia keikkapaikkoja (sekä bändinsä kaikki aiemmat nimet); Ben Wyatt pohtii syitä sille, miksi hän onkaan jäänyt asumaan Pawneehen; Donna Meagle kertoo tyyliinsä erinomaisesti sopivan kummitustarinan; Chris Traeger jaarittelee omiaan ja iki-ihana April Ludgate yrittää keksiä jotain sanottavaa koulustaan.

Tämä kirja oli mahtavaa korviketta hauskalle tv-sarjalle, josta minulla taitaa muuten olla katsomatta ainakin yksi kausi. Hilpeä, hysteerinen ja täynnä sanaleikkejä.

Mikäli pidät Parks and Recreationista, nautit tästä kirjasta varmasti. Jos taas sarjan huumori ei nappaa (tai sarjasta ei tiedä yhtään mitään), ei tästä kirjastakaan varmasti ole iloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti