keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Locke & Key 6, Alpha & Omega

Joe Hill & Gabriel Rodriguez: Locke & Key vol. 6, Alpha & Omega
IDW Publishing 2014, 191s.

Luin viime helmikuussa Joe Hillin käsikirjoittaman ja Gabriel Rodriguezin piirtämän Locke & Key sarjakuvasarjan viisi ensimmäistä osaa tiiviiseen tahtiin, yhden viikonlopun aikana. Viimeinen osa oli vastikään ilmestynyt ja oletinkin pääseväni lukemaan tämän hyvin pian. Kirjan saatavuuden kanssa oli kin odottamattomia ongelmia ja sain kuudennen osan käsiini vasta tällä viikolla.

Koska edellisten osien lukemisesta on jo reilu puoli vuotta aikaa, pari ensimmäistä lukua meni palautellessa mieleen aiempia tapahtumia. Pääpiirteet sentään olivat muistissa, mutta ei tarpeeksi yksityiskohtia, jotta olisin voinut sujahtaa tarinan vietäväksi täysin kivuttomasti.

Juonesta on paha mennä sanomaan taaskaan mitään, jotta en paljastaisi aiempien osien yllättäviä käänteitä, mutta sen verran voin sanoa, että rajua on meno tälläkin kertaa. Koulut ovat päättymässä ja tanssiaisiltaa aiotaan juhlia suurella porukalla rantaluolassa. Juhlista ei tule tippaakaan sellaiset, kuin nuoret ovat odottaneet, vaan ohjelmassa on silkkaa kauhua.

"Eighteen and stupid happens to everyone, I guess. If you survive it, it's probably half luck, and half having the right people in your life to watch out for you."

Joe Hill on yhtä taitava kertoja kuin isänsä ja Gabriel Rodriguezin piirrostyyli sopii tähän tarinaan täydellisesti. (Sarjassa onkin muuten muutamia viittauksia Kingin teoksiin. Lisäksi yksi sivuhahmo on hätkähdyttävästi nuoren Stephen Kingin näköinen.)

Haluaisin sanoa tästä vaikka mitä, mutta en voi! Sentään voin sanoa sen verran, että lukekaa ihmeessä tämä sarja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti