perjantai 26. syyskuuta 2014

Daytripper

Fábio Moon & Gabriel Bá: Daytripper
(Daytripper 1-10, 2010)
Egmont Kustannus 2012, 248s.
Suom. Petri Silas

Brasilialainen Brás de Oliva Domingos työskentelee lehdessä nekrologien kirjoittajana. Työ ei ehkä ole unelmien täyttymys, mutta työ kuitenkin. Daytripper kuvaa Brásin elämää välähdyksinä, jotka osoittavat kukin tavallaan, kuinka elämä on elämisen arvoista aina ja kuinka kuoleman voi kohdata milloin tahansa.

Daytripper tuli lainattua kirjastosta kansikuvan ja nimen perusteella. Luin sen yhdessä päivässä, mutta en osaa oikein sanoa pidinkö siitä. Rakenne on kyllä ovela ja toimivakin, mutta ehkä tämän lukemiseen olisi pitänyt keskittyä vähän enemmän.

Jos tarina ei minua yksiselitteisesti päässytkään hurmaamaan, niin piirustustyylistä pidin kyllä kovasti. Kaikesta näkee, että tätä sarjakuvaa on tehty kauan ja hartaasti.

Fábio Moonin ja Gabriel Bán englanninkielinen blogi löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Luin tämän alkuvuodesta, ja tykkäsin tosi paljon. Piirrokset olivat upeita, ja tarinakin kiva. En tosin hotkaissut tätä yhden illan aikana, vaan lueskelin useana iltana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MarikaOksa, ehkä olisikin kannattanut pitää taukoja kappaleiden välillä ja antaa lukujen hautua edes vähän. Nyt kun lukemisesta on hädin tuskin viikko, kirja ei enää herätä oikein minkäänlaisia tuntemuksia :/

      Poista