perjantai 17. lokakuuta 2014

Rakas romaanihenkilö -copycat

Amman blogissa on jo muutamana vuonna järjestetty kihelmöivän hauska copycat-kilpailu, jossa bloggaajat ovat tehneet kirjojen kansista omia versioitaan. Olin jo pitkään suunnitellut osallistuvani tänä vuonna eräällä tietyllä kansikuvalla, mutta Amma keksikin kisalle teeman: Rakas romaanihenkilö. Voi ei! Ihana idea, mutta oma suunnitelmani ei enää ollutkaan käyttökelpoinen.

Ei muuta kuin pähkäilemän omia suosikkihahmoja. Niitä kirjaimellisesti rakkaimpia henkilöitä ovat James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser eli Matkantekijä-sarjan Jamie tietenkin, samoin True Blood/Sookie Stackhouse -kirjoista tuttu Alexander Skarsgård Eric Northman, ah! Mutta noiden kirjojen kansista en saanut mitään inspiraatiota. Muita läheisiä henkilöitä ovat Roald Dahlin kirjasta tuttu Matilda ja Muumien yltiöpessimistinen Miska, mutta ne kannet taas olivat liian haastavia toteutettavaksi.

Sitten hoksasin, että olen kuluneen syksyn aikana tutustunut jo moneen uuteen ihastuttavaan romaanihenkilöön ja lopulta olikin helppo valita versioitavaksi Elias Koskimiehen Ihmepoika. Kirjan poika on kaikkine kasvukipuineen niin sympaattinen, ettei hänestä voi olla pitämättä. Kun tuo poika tekee rohkean päätöksen olla avoimesti omanlaisensa, hän pistää jalkaansa tädin vanhat tolppakengät. Minun tolppakenkäni ovat mummulta saadut ja melko väsähtäneetkin jo, mutta ne jalassa oli hienoa tanssahdella vanhana lukiolaisena vuonna -97.

Lopputulos ei ole aivan sellainen kuin ajattelin, mutta olen silti tyytyväinen. :) (Fontista puuttui ääkköset, joten otin taiteellisen vapauden kirjoittaa blogini nimen ilman ä:n pisteitä.)


Alkuperäisen kannen on suunnitellut Eevaleena Rusanen:

20 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset kengät olet löytänyt. :) Hienosti varioitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, Muistoissani nämä kengät eivät olleet ihan näin… rujot, mutta näillä on todella paljon tunnearvoa :)

   Poista
 2. Hieno! Mahtava tuo käyttämäsi fonttikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, kiitos! Fontin löysin kätevästi netistä, kun ei koneella ollut valmiiksi mitään vähänkään sopivaa. :)

   Poista
 3. Noi on niin makeet popot. Minulla oli joskus useampi pari tuollaisia kenkiä...korkeimmat korot oli 14cm.
  Tuo kirja odottelee yöpöydällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, Minulla on aikoinaan ollut kolmet (älyttömän) korkeakorkoiset kengät, mutta vähälle käytölle jäivät :D Nykyisin suosin korottomia kenkiä.

   Voi, tämä kirja on ihana! Antoisia lukuhetkiä sen parissa :)

   Poista
 4. Jes, mahtavaa, että kuitenkin osallistuit! Äläkä unohda alkuperäistä ideaasi, saattaahan sitä päästä käyttämään jonakin toisena vuotena ;)
  Hienot kengät ja hieno toteutus. Ja tosi kiva, että tämän syksyn uutuuskirja on mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, Pidän vanhan idean mielessä, mutta saa nähdä toteutanko. Siinäkin kannessa on nimittäin kengät :)

   Poista
 5. Mainio toteutus Maija ja ihanat kengät! Noilla on varmasti ollut mahtava tanssahdella. Nyt kun vielä itse saisi Ihmepojan kirjastosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Linnea! :) Hyvät oli tanssit, en ainakaan muista että olisi edes jalat kipeytyneet. Toivottavasti pääset pian tutustumaan Ihmepoikaan!

   Poista
 6. Hieno! Ihmepoikaa en ole vielä lukenut, mutta lukulistalla se kyllä vakaasti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, kiitos! :) Kirjaa suosittelen hyvin lämpimästi, toivottavasti sinäkin pidät siitä.

   Poista