lauantai 18. lokakuuta 2014

Maukan ja Väykän naamakirja

Timo Parvela: Maukan ja Väykän naamakirja
Tammi 2014, 77s.
Kuvitus: Virpi Talvitie

Voi miten ihanan sujuvaa ja elävää kieltä nämä Maukat ja Väykät ovatkaan! Takuttuani Tuukka-Omarin ääneenlukemisen kanssa en olisi malttanut lopettaa Maukan ja Väykän naamakirjan lukemista. Parvelan tekstin poljento on kerta kaikkiaan ihastuttavaa ja eläväistä.

Maukan ja Väykän naamakirja ei ole kokoelma facebook-päivityksiä tai fb-profiilien tutkiskelua, vaan hieno katsaus järven rannalla sijaitsevan kylän asukkaiden taustoihin. Millaisia olivat ennen Kana von Got, Possu Röhkötti ja Vuohi Mäk Käkätin, mistä he tulivat ja mikä sai heidät asettumaan tähän nimenomaiseen kylään? Ja entäpä Maukka ja Väykkä? Oletteko koskaan miettineet, kuinka heidän ystävyytensä sai alkunsa? (Minä en!)

Naamakirja paljastaa kaikista jotakin yllättävää, kaikkein eniten ehkä Maukasta. Sarjan hahmot ovat olleet sympaattisia jo ennestään, mutta kyllä tämä kirja sai välittämään heistä kaikista vielä enemmän.

4 kommenttia:

 1. En malttaisi odottaa, että etenemme tähän saakka. Kolmas Maukka ja Väykkä menossa. Hyvä tietää, että kyläläisistä on luvassa lisätietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, Olen toisaalta vähän kateellinen, että teillä on näitä vielä lukematta. :) Tykkään niin paljon sekä tekstistä, että kuvista <3

   Poista
 2. Maukka ja Väykkä ovat aivan ihania :) Luin viime viikolla Maukan ja Väykän satukirjaa Siirille 5v. Kirja on sen verran pitkä, että luin sitä muutaman päivän päivällä pari ja iltaisin pari lukua.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! Minä varasin tämän just kirjastosta, näitä on mahtava lukea ihan itsekseenkin tai siipan kanssa yhdessä kun just tuo polvento on niin kiva.

  VastaaPoista