torstai 30. lokakuuta 2014

Tarinan toinen puoli

Lena Frölander-Ulf: Totta toinen puoli
(En sann historia, 2014)
Teos & Schildts & Söderströms 2014, 32s.
Suom. Ilpo Tiihonen

Gunnar-eno ja Nea-täti näyttävät päällisin puolin tavanomaisen tylsiltä, arkisilta vanhoilta sukulaisilta. Nea-tädillä on pitkiksi venyneet korvalehdet, Gunnar-enolla kova rykimisen tarve ja tummia läikkiä kämmenselissä. Mutta nuo pienet piirteetpä kertovatkin jännittäviä tarinoita: Nea-tädin korvalehdet venyivät Maharadzan raskaiden timanttikorvakorujen painosta, Gunnar-enon kurkkua kiusaa sinne nukketeatteriuralta jäänyt Tervetuloa! -toivotus ja käden läikät ovat muisto eräästä pieleen menneestä rakkaustarinasta.

Totta toinen puoli on vinkeä tarina siitä, kuinka kaikki seikkailut eivät näy päällepäin. Tavanomaiselta näyttävä nykyhetki voi kätkeä taakseen vaikka minkälaisia seikkailuja ja arvoituksia.

Kirjan kuvitus on värikästä ja iloista. Pidän siitä, kuinka kirjaa ei ole yritetty väkisin kohdistaa pojille tai tytöille, vaan se on sopiva kaikille. Meidän pojat pitivät sekä tarinasta että kuvista. Ilmeisesti jo ajatus siitä, että meidänkin mummun ja papan menneisyydestä saattaisi löytyä jotain yhtä odottamatonta, riittää viihdyttämään lapsia.

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidin tästä kuvakirjasta todella paljon! Hauska ja mielikuvitusta kutkuttava ja ihastuttavat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, Kuvitus on aivan ihana! Ja jo kirjan idea: ei tosiaan aina tarvitse olla niin toiminnallista juonta, kun jo mielikuvitus antaa mahdollisuudet vaikka mihin.

      Poista