lauantai 16. huhtikuuta 2016

Filminauha kohtalon käsissä

Alan Bradley: Filminauha kohtalon käsissä
(I Am Half-Sick of Shadows, 2011)
Bazar 2016, 314s.
Suom. Maija Heikinheimo

Alan Bradleyn mainio Flavia de Luce -sarja on edennyt (suomennoksissa) neljänteen osaansa. Filminauha kohtalon käsissä on mielestäni sarjan parhaimmistoa: tunnelma on leppoisa ja tarina etenee varsin verkkaisesti, mutta jännitettä on juuri sopivasti hyvää tarinaa varten.

Eletään joulun aikaa ja de Lucen perheen rahapula on käymässä todella suureksi. Saadakseen hiukan rahaa horjuvan talouden tueksi, Flavian isä on suostunut päästämään filmiryhmän kartanoon kuvaamaan uutta elokuvaa. Yleensä niin hiljainen Buckshaw on pian täynnä väkeä ja meteliä, kas kun filmiryhmän lisäksi kartanoon änkeää koko Bishop's Laceyn kylän väki seuraamaan oikeiden filmitähtien esitystä (ja keräämään rahaa kirkon kattorahastoon). Kun vielä lumi saartaa kartanon ja Flavia löytää yöllä ruumiin, on poliisilla - ja Flavialla - uusi mysteeri selvitettävänä.

Bradleyn kerronta ja Heikinheimon suomennos on kerta kaikkiaan mainiota luettavaa. Nautin siitä, miten juoni ikään kuin maleksii eteenpäin harhautuen välillä pohtimaan esimerkiksi joulupukin olemassaoloa. Edellisessä kirjassa aloin ärsyyntyä Flaviaan, mutta tässä osassa nuori kemistityttönen voitti minut jälleen puolelleen.

Verratonta viihdykettä!

2 kommenttia:

  1. Flavia on vain niin ihana, kekseliäs, neuvokas, pikkuvanha...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, tämän kirjan jälkeen olen jälleen aivan samaa mieltä :D Etenkin sisaruksiinsa verrattuna Flavia on aivan omaa luokkaansa <3

      Poista