tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kaheli sakki ja pöyhkeä paroni

Noora Kunnas: Kaheli sakki ja pöyhkeä paroni
Otava 2016, 143s.
Kuvitus: Jenna Kunnas

Viime keväänä ihastuimme lasten kanssa Noora ja Jenna Kunnaksen Kaheli sakki ja kauhujen kaappi -kirjaan. Hihkaisin innostuksesta kun huomasin, että sarja saa kuin saakin jatkoa.

Tässä kirjassa majatalo Perätuuleen ilmestyy kuin tyhjästä paroni, joka on yhtä pöyhkeä kuin hänen peruukkinsa on korkea. Paronin ja peruukin mukana matkustaa myös Paronin henkilökohtainen parturi Rikhard, joka asustaa peruukin uumenissa. Majatalon vakituinen asukaskunta odottaa innostuneena maailman vahvin mies kisoja, joihin Kerttuli aikoo osallistua ensimmäistä kertaa. Tosin vain etänä siten että kisaa kuunnellaan radiosta ja Kerttuli tekee samat kisajutut majatalossa. Ikävä kyllä Paroni Pottu ottaa töykeästi koko majatalon haltuunsa, määräten vakiasukkaat alamaisikseen. Moisesta päsmäristä haluttaisiin päästä eroon, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Lasten mielestä Pöyhkeä paroni oli ihan mukava ja viihdyttävä tarina. Niin minustakin, mutta odotin kyllä jotain vielä hauskempaa. Pieruhuumoriakaan ei ollut kuin muutaman paukun verran. Kuvitus on letkeän rentoa ja ilmeikästä. Harmikseni tähän kirjaan on valittu tehosteväriksi violetti, jonka koin turhan tummaksi ja peittäväksi. (Tämä värikysymys on kyllä ihan henkilökohtainen ongelma: en ole koskaan tykännyt violetistä.)

Aivan ensimmäisen osan tasolle ei Pöyhkeä paroni yllä, mutta se tarjosi kuitenkin mukavia ja hassuja iltasatutuokioita. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan jatkoa ja Perätuulen asukkaiden uusia toilailuja.

2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkäsin ensimmäisestä osasta kovasti, ja olinkin hirmuisen iloinen kun löysin kirjastosta tämän uusimman. Taidan lukea sen vapun lukumaratonilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krista, tämä on varmaan hyvää maratonlukemista! :)

      Poista