sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

The Owner's Manual to Terrible Parenting

Guy Delisle: The Owner's Manual to Terrible Parenting
Drawn & Quarterly 2015, 192s.
Kääntäjä: Helge Dascher & Rob Aspinoll

Guy Delislen kolmannessa vanhemmuuden iloja ja/tai haasteita käsittelevässä sarjakuva-albumissa pysytään vanhassa, hyväksi todetussa tavassa. Pokkarikokoisen albumin sivuja ei ole ruudutettu ahtaasti, vaan kuville on annettu hyvin tilaa.

Aiemmin Delisle on kertoillut muun muassa siitä, kuinka tytär söi persikan kiven ja siitä, kuinka rannalla oli haivaroitus. Tällä kertaa käsitellään esimerkiksi äidinkielenkokeeseen kertaamista Harry Potterin avulla (isän idea, ei tyttären), sinapinsyöntikilpailua ja lentopelkoa. Lisäksi Delisle opastaa tytärtään erään ei-niin-kauniin-sanonnan oikeinkirjoituksessa ja lausuntatavassa.

En edelleenkään tiedä, kuinka paljon Delisle on näitä arjen sattumuksia sarjakuvissaan liioitellut, mutta pidän aivan mahdollisena, ettei välttämättä ollenkaan. Lapsillahan on synnynnäinen kyky kysellä ja todeta hankalia/yllättäviä/omituisia asioita ja toisinaan lopputuloksena on varsin erikoisia keskusteluja ja tilanteita.

The Owner's Manual to Terrible Parenting on hihityttävän hauska albumi ja tälläkin kertaa olisin äärimmäisen mielelläni lukenut huomattavasti suuremmankin sivumäärän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti