perjantai 6. tammikuuta 2017

Nimona

Noelle Stevenson: Nimona
HarperTeen 2015, 266s.

Vuosi on alkanut kohdallani aivan toisissa tunnelmissa, kuin vielä viikko sitten kuvittelin. Työttömyys vaihtui työhön (vieläpä unelmatyöhön kirjastossa!), joten arki etsii jälleen uutta rytmiä. Blogini ei suinkaan jää tauolle, mutta ainakin näin alkuun tahti todennäköisesti hieman hidastuu.

Nyt on kuitenkin sopiva hetki esitellä Nimona, jännitystä ja taisteluja rakastava muodonmuuttaja.

Nimona on alunperin ollut nettisarjakuva, mutta tarinan valmistumisen ja kirjan ilmestymisen jälkeen ilmaiseksi luettavissa on enää kolme ensimmäistä lukua. Sekin riittää kyllä oikein hyvin esittelemään Nimonan, Lordi Ballister Blackheartin ja tämän arkkivihollisen Sir Ambrosius Goldenloinin. Tarinan maailma on ihastuttava yhdistelmä keskiaikaa ja kehittynyttä teknologiaa, sekä pizzaa. Ritarijärjestön johdolla on käytössään hulppea valvontakeskus ja tutkimuslaitos, joka ei ehkä olekaan niin hyväntahtoinen ja viaton systeemi, kuin kansan annetaan ymmärtää. Blackheart kantaa kaunaa paitsi ritarijärjestölle, erityisesti muinaiselle sydänystävälleen Sir Goldenloinille, jonka tekojen vuoksi Blackheart joutui hyvästelemään haaveensa ritarin urasta. Nimona ilmestyy Blackheartin luo kuin tyhjästä. Tämä nuori tyttö on innokas taistelemaan ja rakastaa erilaisten iskujen suunnittelua. Mutta mikä onkaan Nimonan oma tarina?

Hankin - tai siis joulupukki hankki - Nimonan ensisijaisesti Stevensonin piirustustyylin takia. Hahmoissa on mukavasti kulmikkuutta ja pyöreyttä, eleissä hurmaavaa liioittelua ja koomisuutta. Toki tarinan alkukin vaikutti oikein lupaavalta, mutta silti kokonaisuus pääsi yllättämään positiivisesti. Hahmot ovat sopivan moniulotteisia ja maailma tosiaan kerta kaikkiaan mitä mainioin. Tykkäsin todella paljon, joten suosittelen tätä leveän hymyn kera.

NEMESES!
DRAGONS!
SCIENCE!
SYMBOLISM!

3 kommenttia: