maanantai 9. heinäkuuta 2018

May I Have Your Attention, Please

James Corden: May I Have Your Attention, Please?
Random House UK 2011, 10h 8min
Lukija: James Corden

Jokin aika sitten useampikin kaveri linkkasi Facebookissa James Cordenin ja Sir Paul McCartneyn Carpool Karaoke -videon, joka kannattaa ehdottomasti katsoa nyt, jos ei ole aiemmin nähnyt.

Minulla oli jo valmiiksi Storytelin kirjahyllyssä odottamassa tämä Cordenin omaelämäkerta May I Have Your Attention, Please?, joten kun kerran Corden oli youtube-videon myötä todistanut olevansa sympaattinen tapaus, oli ihan luonnollista klikata hänen kirjansa seuraavaksi kuunteluun. (Seuraan todella vähän tv-sarjoja tai elokuviakaan, joten James Cordenistakin tiesin entuudestaan vain sen verran, että hän tekee työkseen jotakin ihmisiä viihdyttävää.)

Jo lapsena James nautti huomion keskipisteenä olemisesta. Corden myöntää olleensa huomiohakuinen ärsyttävyyteen asti ja tunnustaa käyttäytyneensä ajoittain todella kusipäisesti suosion noustua hattuun. Corden haaveili urasta näyttelijänä, työskenteli kovasti saavuttaakseen sen ja joidenkin mutkien ja kuoppien kautta päätyi luomaan ystävänsä kanssa Gavin & Stacey tv-sarjan, joka myös menestyi hyvin. Ja siinä kai kirjan oleellinen sisältö oikeastaan onkin.

Eniten tykkäsin siitä kohdasta, jossa Corden kohtaa ensimmäistä kertaa Take Thatin, jota hän fanitti bändin alkuajoista asti. On aina lohduttavaa kuulla muistakin huonosti ihailunsa peittävistä faneista, jotka eivät pysy cooleina ja asiallisina, vaan ehkä jopa esittävät jonkun kivan pikku tanssikuvion todistaakseen ihailunsa syvyyden.


---

Helmet-lukuhaaste: 20. Taiteilijaelämäkerta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti