lauantai 7. heinäkuuta 2018

Viides Maamme-kirja

Karri Paleface Miettinen: Viides Maamme-kirja
Eli ajatuksia suomalaisuudesta
Like 2017, 3h 59min.
Lukija: Karri Paleface Miettinen


Tämän kirjan lukemiseen meni kolme kuukautta. Syynä ei todellakaan ollut kirjan sisältö, vaan se että yritin lukea tätä e-kirjana. Silmäni eivät kestä pitkiä aikoja ruudun ääressä, joten etenin noin luku päivässä tahtia ja välillä e-kirjan lainasi kirjaston hyllystä joku muukin. Lopulta vaihdoin äänikirjaan ja sittenpä tulikin nopeasti valmista.

Miettinen kirjoittaa suorasanaista tekstiä lukuisista aiheista maahanmuuttajista Suomen sisällissotaan ja suomalaisuuden määritelmästä suomirapiin. Jos olisin lukenut fyysisen kirjan, olisin lykännyt muistilappuja vähän joka väliin, mutta nytpä minulle ei ole tarjota minkäänlaista lukunäytettä.

Tästä kirjasta oli helppo pitää, sillä olen monista asioista Miettisen kanssa samoilla linjoilla. Ihan jokaisesta aiheesta en kauheasti välittänyt, mutta lähes kaikista jutuista kylläkin. Miettinen osaa olla kriittinen perustellusti ja rakentavalla tavalla. Hän ei vain osoittele yhteiskunnan epäkohtia, vaan myös taustoittaa niitä ja ehdottaa parempaa suuntaa. Empatian ja solidaarisuuden lisääminen olisi jo jonkinlainen alku.


Suosittelen tutustumaan tähän avoimin mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti