keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Fullmetal alchemist 1-2

Hiromu Arakawa: Fullmetal alchemist 1, 182s.
Fullmetal alchemist 2, 179s.
Sangatsu Manga 2018 (5. painos)
Suom. Juha MylläriEdward ja Alphonse Elric ovat veljeksiä - ja alkemisteja. Edward on noussut jo 12-vuotiaana valtion viralliseksi alkemistiksi, mitä joidenkin on hieman vaikea sulattaa. Fullmetal Alchemistina eli teräsalkemistinä tunnettu Edward kiertää ympäri maata suuressa haarniskassa kulkevan pikkuveljensä kanssa etsimässä viisastenkiveä. Kiveä he tarvitsevat erittäin haastavaan alkemistiseen yritykseen palauttaa jotakin epäonnistuneessa kokeessa menetettyä.

Tietenkään viisastenkiven etsiminen ei ole helppoa, varsinkaan kun kenelläkään ei tunnu olevan tietoa kiven olinpaikasta. Etsintämatkalla veljekset kohtaavat erinäisiä haasteita, pieniä ja varsinkin vähän suurempia.

Tässäpä vasta sympaattinen parivaljakko!
Etenkin jättihaarniskainen Alphonse on herttainen tapaus, sillä kontrasti ulkonäön ja persoonallisuuden välillä on melkoinen.

Pidän sekä selkeästä, mutta ei pelkistetystä, piirrostyylistä, että juonenkehittelystä.  Suomennos on tasokasta ja tätä fonttia on ihanan helppo lukea. Nyt kun sarjasta otetaan jälleen uusi painos, voisikin kerätä tämän kokonaan omaan hyllyyn, sillä vanhin poika on innostunut mangasta ja lukenut jo muutaman sarjan kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti