sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

They Both Die at the End

Adam Silvera: They Both Die at the End
HarperCollins 2017, 8h 30min.
Lukijat: Bahni Turpin, Michael Crouch & Robbie Daymond

Joskus lähitulevaisuudessa kuolema ei enää tule yllätyksenä. Kuolemat osataan ennustaa ja jokainen ihminen saa kuolinpäivänsä alkaessa puhelinsoiton Death-Castilta, jotta kukin voi viettää viimeisen päivänsä parhaaksi katsomallaan tavalla. Syyskuun viidentenä päivänä, pian keskiyön jälkeen puhelun saavat muiden muassa Mateo ja Rufus. He eivät tunne toisiaan, mutta sattuman (ja Last Friend -applikaation) kautta he päätyvät viettämään viimeisen päivänsä yhdessä.

Adam Silvera kertoo tarinan, joka on yhtä aikaa surullinen, hauska, ahdistava ja ihana. Idea on tavallaan kaukaa haettu, toisaalta taas hyvinkin realistinen. Jos kuoleman voisi ennustaa, on helppo uskoa, että jotain Death-Castin ja Last Friendin tapaista olisi takuulla olemassa. Kirjassa kuoleville järjestetään erilaisia elämysmatkoja ja heille on tarjolla erilaisia etuja. Tietysti sopivaan hintaan. Tämäkin kuulostaa todennäköiseltä.

Äänikirja on toteutettu kolmen lukijan voimin ja lopputulos on ensiluokkainen. Mateolla ja Rufuksella on omat ääninäyttelijänsä, kolmas antaa äänensä Mateon parhaalle ystävälle, Rufuksen kavereille ja muutamille muille minä-kertojille.

Joillakin kirjoilla on minuun sellainen halausvaikutus, että haluaisin ihan hirveästi rutistaa sen kirjan hahmoja. Tai edes sitä kirjaa. Äänikirjan huono puoli oli se, että kirjan loputtua piti tyytyä klikkaamaan sille viisi tähteä kun en viitsinyt puhelinta halailla.2 kommenttia:

 1. Halauskirjat melkein vaatisivat myös oman tähtiluokituksensa. Vaikka eri värisen viidennen tähden.

  Jännä, mutta jotenkin pelottavan uskottava idea tuossa kirjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, Oi kyllä! Hyvä idea! :)

   Joo, tämä idea on kaikessa raadollisuudessaan jotenkin tosi uskottava.

   Poista